Fernàndez, Dantas, Masih, Maragall, Vilalta i Surra, a l'acte d'ERC. Autor: Marc Puig / ERC

ERC realça el seu paper a Madrid: “Som la garantia de la feina feta”

Esquerra Republicana remarca la tasca de negociació que han dut a terme els seus representants al Congrés dels Diputats i al Senat. En un acte celebrat aquest dijous a la plaça de l’Imperial, els republicans han demanat el vot a les eleccions del 23 de juliol per “continuar defensant Catalunya” i posar sobre la taula temes com el traspàs de Rodalies o el dret a l’autodeterminació. “Som nosaltres els que fem que el PSOE rectifiqui” ha assenyalat la portaveu en referència a les lleis que han pactat els últims quatre anys.

Marta Vilalta. Autor: Marc Puig Pérez / ERC
Maria Dantas, Ana Surra i Robert Masih. Autor: Marc Puig / ERC
Ernest Maragall. Autor: Marc Puig Pérez / ERC

L’acte ha comptat amb la presència del candidat al Senat Ernest Maragall i de la portaveu del partit Marta Vilalta com a caps de cartell. Després de perdre les opcions d’entrar al govern de Barcelona com a tinent d’alcalde de Xavier Trias, Ernest Maragall va acceptar anar a les llistes del 23-J per representar Esquerra Republicana de Catalunya a la cambra alta.

“Haurem d’anar a Madrid a plantejar la continuïtat del diàleg, l’amnistia i l’autodeterminació, però també moltes altres coses com el traspàs de Rodalies, el dèficit fiscal o la modificació de la llei d’estrangeria”, ha defensat.

En la mateixa línia, la portaveu republicana Marta Vilalta ha defensat que ERC ha exercit de grup de pressió des de l’oposició. Tot i que assumeix que “encara hi ha molts deures pendents”, Vilalta ha alçat Esquerra com “la garantia de la feina feta” els últims anys per defensar els interessos dels catalans davant del creixement de l’extrema dreta i de “les esquerres tèbies”.

“Hem anat a Madrid a fer tot el que vam dir que fariem. Hem aconseguit treure els presos polítics de la presó. Hem aconseguit modificar el codi penal i eliminar la sedició; també la reforma de les pensions, l’increment del salari mínim, conquestes en l’àmbit del feminisme, drets socials… I la defensa del català, que ara és més present que mai a les plataformes”, diu Vilalta.

Tampoc hi han faltat referències a les últimes notícies sobre la Diputació de Barcelona. Ernest Maragall ha titllat de “desgavell” el fet que dos diputats provincials de les llistes de Junts -que anaven com a independents- hagin facilitat la presidència a Lluïsa Moret (PSC). Vilalta també n’ha fet referència minuts després: “el vot d’ERC tothom sap cap a on va”.

Contra la llei d’estrangeria

Pel que fa a la resta de representants, també han intervingut la diputada Maria Dantas, la candidata Ana Surra i el senador Robert Masih. Han estat intervencions que s’han centrat a posar en valor la diversitat cultural de Catalunya i la integració dels migrants en la societat catalana. “És important que estiguem a totes les institucions per lluitar per l’empadronament, els drets per a tothom i l’homologació dels títols universitaris”, ha reflexionat Surra.

Foto de portada: Marc Puig Pérez / ERC