Foto portada: el diputat sabadellenc Paco Aranda, al Congrés. Autor: PSC.

Set sabadellencs a les llistes del Congrés: només Aranda (PSC) té opcions reals

Molts candidats sabadellencs a les llistes electorals al Congrés (cap al Senat) però molt poquets amb opcions reals de ser diputats. De fet només el socialista Paco Aranda en té a priori. I és que el votant mana però no del tot perquè no és el mateix anar a dalt a les llistes que de farciment.

El socialista Paco Aranda, diputat al Congrés des de l’any 2015, es presenta de nou com la principal opció sabadellenca al Congrés. Va de número 6, exactament el mateix lloc que va ocupar en les generals de finals de l’any 2019. Té pràcticament l’elecció garantida. Els socialistes van tenir vuit diputats fa quatre anys i les enquestes vaticinen que van a l’alça. Aranda, sempre vinculat a Miquel Iceta, ha guanyat rellevància i influència pel seu compte a Madrid.

La segona sabadellenca millor col·locada a les llistes és Nuria Acacio, portaveu de Vox a l’Ajuntament. És la número 6 de la formació ultra. Però són opcions més simbòliques que una altra cosa. Vox va tenir dos diputats fa quatre anys. Haurien de triplicar i fer tot un pas de gegant que a hores d’ara sembla massa.

La resta de sabadellencs van en llocs pràcticament simbòlics. Georgina Monge serà la número 14 de la CUP (els anticapitalistes van obtenir dos diputats al 2019). L’exregidor Lluis Perarnau en serà el 23. El doctor Miquel Aguilar serà el 20 de Junts per Barcelona (4 diputats al 19 abans de separar-se del PDeCAT). El president local del PDeCAT, Amadeu Papiol, serà el 21 del seu partit. Finalment, l’exdiputat Joan Mena, que ha tornat a la política municipal, serà el 27 de Sumar. Els comuns van tenir cinc escons fa quatre anys. Cap opció real per cap d’ells per tant.

Poca presència sabadellenca

El futur Congrés distarà molt dels anteriors, pel que respecta al nombre de sabadellencs. Hi van arribar a coincidir tres en una mateixa legislatura (Ciuró-Mena-Corcuera, Ciuró-Mena-Aranda, Mena-Aranda-Rufián…) però ara n’hi haurà amb total seguretat només un. Joan Marcet, Jordi Casas, Carme García, Carlos Corcuera, Lourdes Ciuró o Joan Mena han estat alguns dels sabadellencs a la cambra baixa, com també Gabriel Rufián, quan vivia a la ciutat, o Gerard Álvarez, diputat republicà resident a Sabadell des de fa uns anys però que no seguirà al Congrés i no va a les llistes.

Foto portada: el diputat sabadellenc Paco Aranda, al Congrés. Autor: PSC.

One Comment

  1. Pingback: Arrenca la campanya del 23-J