Asens (ECP): “Aquestes eleccions han de ser un dic de contenció a la dreta”

El president del grup parlamentari d’Unidas Podemos i En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha assistit aquest dijous al Casal Pere Quart per parlar sobre la nova llei de memòria històrica. Un acte organitzat per la candidatura de Joan Mena a l’alcaldia, que ha destacat la importància del moviment veïnal i la lluita antifranquista en la història recent de la ciutat.

“La llei el que fa és anul·lar actes de barbàrie com el que va portar a Miguel Hernández a morir a la presó, a Lluís Companys davant d’un escamot d’afusellament o a Cipriano Martos a morir torturat”, ha exposat Asens. En aquesta línia, el diputat barceloní ha defensat que la llei és un “pas endavant” molt important pel que fa al restabliment de la memòria democràtica. Tot i això, alerta que pot “quedar en paper mullat” si la dreta aconsegueix arribar al govern. És per això que ha remarcat la importància de les municipals com a “dic de contenció a la dreta i l’extrema dreta”.

“Estem defensant que hi hagi un pla de museus a la ciutat de Sabadell i que la part consolidada del vapor Pissit esdevingui una part del museu d’història de la ciutat”, ha recordat Mena en relació a les propostes municipals de memòria històrica. “Volem que en aquest museu es parli amb un pes molt important de la lluita antifranquista i del moviment veïnal”, afegeix.

Durant la seva intervenció, Asens ha lloat que Sabadell En Comú Podem es presenti com a candidatura unitària d’esquerres i ha recordat que són els “hereus” del PSUC i d’Antoni Farrés. També ha demanat el vot per a la formació progressista davant del “risc de sociovergència”, apuntant que ja s’ha materialitzat durant el mandat amb el suport extern de Junts als pressupostos.

Foto de portada: Asens i Mena, durant l’acte d’avui. Autor: cedida.