Borràs, Rull i Matas, a la Gran via. Autor: cedida

Borràs (Junts) lamenta el “caos” de RENFE: “ERC ha estat un col·laborador necessari”

Laura Borràs i Josep Rull han visitat Sabadell aquest dimecres per donar suport a Lluís Matas de cara a les eleccions del pròxim 28 de maig. Una roda de premsa que ha tingut una ubicació gens casual: l’encreuament entre la Gran Via i la carretera de Prats de Lluçanès, un dels punts en els quals es mesura la contaminació atmosfèrica. Els representants del partit han defensat que el Vallès necessita urgentment la construcció de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa i el traspàs de Rodalies. “El primer que cal fer és deixar de donar suport a qui ha provocat aquest desastre”, ha sentenciat Borràs.

Dures crítiques de Laura Borràs a les incidències sistemàtiques de Rodalies de Catalunya. Els problemes de mobilitat del Vallès, en especial de Sabadell, han centrat el gruix del seu discurs. “El caos de Rodalies es correspon amb la manca de voluntat política que té l’estat espanyol per resoldre aquesta situació”, ha dit Borràs, que titlla la situació de RENFE de “indigència ferroviària”. Per resoldre els problemes de transport públic, Borràs ha demanat unitat d’acció dels partits independentistes a Madrid. “ERC ha votat els últims quatre pressupostos del govern espanyol i el traspàs de Rodalies no s’ha fet efectiu”, ha apuntat la presidenta del partit.

“Quan parlem d’infraestructures, malauradament a Catalunya ens hem de fixar en el prefix, ‘infra’, perquè el problema és no disposar de les infraestructures que Catalunya necessita. Catalunya viu en una situació d’infrafinançament permanent”, ha declarat Borràs.

En la mateixa línia, el terrassenc Josep Rull, exconseller de Territori, ha comparat l’eficiència que tenen els Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies. “Aquí a Sabadell veiem uns trens que funcionen, que són puntuals, que són nets, que són fiables i uns altres que cada vegada generen més incertesa i més inquietud”, ha assenyalat.

Defensa de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa

“Tenim la trista notícia de ser una de les ciutats més contaminades de l’estat espanyol, i això vol dir que hem de trobar solucions”, ha defensat Lluís Matas durant la seva intervenció. Segons exposa el candidat, la construcció de la Ronda Nord permetria descongestionar la Gran Via i millorar la qualitat de vida dels veïns que pateixen la contaminació acústica i atmosfèrica de l’artèria urbana. I va un pas més enllà: “qui menteix? el senyor Aragonès o els senyors (Juli) Fernàndez i (Gabriel) Fernàndez?”, ha dit en referència a l’acord entre Generalitat i govern central per a la construcció de la infraestructura.

“Quan parlem de la ronda del Vallès parlem d’una infraestructura al servei de les persones”, ha afegit l’exconseller també sobre la via. En aquest sentit, Rull ha remarcat que el projecte ha d’estar “dissenyat per la Generalitat” i que qui l’ha de pagar “és Madrid”.

Foto de portada: Josep Rull, Laura Borràs i Lluís Matas a la Gran Via. Autor: cedida.

Comments are closed.