Gabriel Fernàndez Gerard Álvarez

Diputat Álvarez: “només ERC vam aconseguir que la caserna torni a mans de l’Ajuntament”

Esquerra Republicana insisteix en la recta final de la campanya electoral que la reversió de la caserna de la Guàrdia Civil està feta o almenys pactada amb el govern central, gràcies a les seves gestions. “Jo mateix vaig seure en aquella taula de negociació amb el grup de negociació del ministeri d’Hisenda i vaig posar jo sobre la taula la caserna de Sabadell. Per tant, Esquerra Republicana vam aconseguir que la caserna torni a mans de l’Ajuntament”, assegura el diputat Gerard Álvarez, resident a Sabadell. El candidat d’ERC a l’alcaldia, Gabriel Fernàndez, ha mostrat les seves cartes respecte la caserna: rehabilitar els 62 pisos i destinar-los als joves.

El contenciós entre l’Ajuntament i el ministeri de l’Interior per la caserna continua, ja que l’Estat no ha retirat el recurs però ERC dona per fet que l’Ajuntament podrà disposar de nou de la caserna gràcies a la seva negociació en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat. No tots els partits hi coincideixen, i fonts municipals sempre han dit que abans caldrà resoldre el litigi. Però els republicans mantenen el discurs: la caserna tornarà a la ciutat per les seves gestions. En canvi, diu Álvarez, el diputat del PSC de Sabadell a Madrid “no va moure ni un dit”. Es refereix a Francisco Aranda. Álvarez ha assegurat que Farrés no va tenir cap paper determinant en els contactes per destinar la caserna a usos mèdics del Parc Taulí.

Pisos per a joves

A 24 hores de la finalització de la campanya electoral i a 72 hores de les votacions, ERC ha desgranat els seus plans per la caserna del futur, en un lateral del barri de La Creu Alta. Hi ha molts projectes sobre la taula. L’Associació de Veïns ha demanat tradicionalment un institut. L’Ajuntament i el Parc Taulí volen ubicar-hi les consultes externes i hi ha una moció històrica de CiU aprovada que demanava rehabilitar els habitatges i destinar-los per a joves.

“Volem rehabilitar aquests cinc edificis, aquests 62 habitatges, 62 habitatges que té aquest equipament, rehabilitar-lo i posar-lo a disposició de la gent jove perquè pugui emancipar-se, la gent jove de la ciutat, tal com estableix el Pla Local d’Habitatge treballat i aprovat inicialment el mandat 2015-2019 i que el govern del PSC ha estat incapaç, per desídia, de portar a aprovació final els últims quatre anys”, assegura Fernàndez.

Pel que fa a l’altra part de la caserna, Fernàndez no tanca la porta a altres usos, com els mèdics i sanitaris vinculats al Parc Taulí, sempre i quan es decideixi des de l’Ajuntament i no des del ministeri de l’Interior o l’Institut Armat.

Foto portada: Gabriel Fernàndez i el diputat al Congrés Gerard Álvarez, a l’exterior de la caserna. Autor: ERC / cedida.