Foto portada: la número 2 del PP, Eva Prat, la cap de llista, Cuca Santos, i el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. Autor: J.d.A.

Fernández (PP): “tenim grans esperances de tenir la clau del proper govern a Sabadell”

El Partit Popular encara amb confiança la darrera setmana de la campanya electoral. Totes les enquestes coincideixen en que retornaran a la plaça Sant Roc quatre anys després. Ara es marquen objectius més ambiciosos: treure profit per incidir més que mai. “Tindrem la clau del proper govern”, assegura el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, qui ha estat a Sabadell aquesta tarda per donar suport a la candidata popular, Cuca Santos. “Diumenge tornarem amb força a la plaça Sant Roc”, diu Santos.

“Tenim dipositades grans esperances a Sabadell, que mai ha estat plaça fàcil per al PP però la veritat és que portem una llarga temporada fent un treball intens i constant i ara el resultat serà excel·lent. No només entrarem a l’Ajuntament sinó que tindrem la clau del proper govern”, ha assegurat Fernández. “La clau de la política a Sabadell en una de les grans ciutats espanyoles”, ha insistit. Si depèn del PP “hi haurà un govern seriós”.

El president del PP resumeix les propostes bàsiques dels populars: “la millor candidata, el millor equip, respecte a la la propietat privada, okupes fora, seguretat ciutadana i arranjament de l’espai urbà. Per a la resta: el que l’equip de Cuca Santos decideixi”. L’actual president del PP a Catalunya va del món municipal. Va ser tinent d’alcalde a Tarragona. I coneix dels matissos de les realitats locals, respectant-te, diu, l’autonomia de cada equip. De Santos, a més, en destaca la seva vocació social.

“La gent que voti Cuca Santos i PP han de saber que quan arribi el moment si cal arribar a acords posarà per davant els interessos de Sabadell i després els del PP”, diu Fernández. Sense fer grans proclames a favor del vot útil constitucionalista, Fernández sí demana un “vot de confiança” als antics electors de Ciutadans o Vox: “els hi tinc un gran respecte. Ara els hi demanaria que donin una oportunitat a Cuca Santos i al PP. Si Santos té la clau, la utilitzarà millor del que ho va fer Ciutadans. El PP és molt més adient per als interessos de Sabadell”.

En relació a projectes concrets, sense sorpreses: cal un “Quart Cinturó com Déu mana” i una legislació antiokupa des del Parlament. No obstant, Fernández, qui va ser primer tinent d’alcalde a Tarragona en un govern amb eL PSC, professa respecte per l’autonomia de cada municipi.

Foto portada: la número 2 del PP, Eva Prat, la cap de llista, Cuca Santos, i el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández. Autor: J.d.A.