Foto portada: paperetes per votar a les autonòmiques de 2021. Autor: David B.

Onze formacions polítiques aspiren a governar Sabadell

Ja se sap el nombre partits polítics i coalicions que es presentaran a les municipals del proper 28 de maig. El Butlletí Oficial de la Província els ha publicat aquest dimecres un cop presentades davant la Junta Electoral de Zona. A Sabadell seran 11 les paperetes en aquesta ocasió, lluny dels rècord d’altres cops on es van acostar a la vintena.

Aquestes són les 11 formacions que es presenten i el seu alcaldable:

  1. Partit dels Socialistes: Marta Farrés
  2. Sabadell En Comú Podem: Joan Mena
  3. Esquerra Republicana de Catalunya: Gabriel Fernàndez
  4. Ciutadans: Joan García
  5. Sentim Sabadell: Marta Morell
  6. Junts per Sabadell: Lluis Matas
  7. Partit Popular: Cuca Santos
  8. Crida per Sabadell: Nani Valero
  9. Vox: Nuria Acacio
  10. Valents: Federico Prieto
  11. Partit Demòcrata Europeu Català: Amadeu Papiol

Es pot dir que la principal sorpresa és la presentació de Valents, partit presidit per l’exdiputada del PP Eva Parera. L’extrema dreta de Vox es presenta per segona vegada. Com ja se sabia, Marta Morell lidera l’aventura de Sentim Sabadell, Sabadell En Comú Podem presenta la reconciliació entre els Comuns i Podem i el PDeCAT es presenta en solidari, després de la trencadissa amb Junts.

Les llistes són encara provisionals ja que encara es poden fer esmenes. A partir del 2 de maig les candidatures quedaran proclamades. La campanya comença de facto el vespre de l’11 de maig i les votacions seran el 28 de maig. Sabadell tindrà nou consistori a partir del 17 de juny.

Totes les llistes i tots els candidats

Podeu consultar tots els candidats al següent document (la informació sobre Sabadell està entre les pàgines 40 i 48). Si no podeu veure bé el document, podeu clicar aquí: ‘Llistes eleccions municipals Sabadell 2023‘)

Foto portada: paperetes per votar a les autonòmiques de 2021. Autor: David B.