Lluís Matas, amb Laura Borràs i Josep Rull a la presentació de la candidatura de Junts. Autor: David Jiménez.

Matas: “Qualsevol opció de futur al govern de la ciutat passa per Junts”

Sota el lema “Sabadell, ciutat d’oportunitats”, Lluís Matas ha presentat aquest dimarts els punts més importants del projecte de Junts per Sabadell de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. El candidat ha reivindicat la “política constructiva” que ha dut a terme la seva formació durant el mandat, en el qual ha estat rellevant des de l’oposició com a principal soci del govern de Farrés. Laura Borràs i Josep Rull han intervingut per mostrar-li el seu suport.

Davant de l’auditori de l’Espai Cultura, que ha estat ple de gom a gom, Lluís Matas ha insistit en la importància de modernitzar la ciutat i de crear noves oportunitats perquè “passin coses” a Sabadell, entre altres aspectes. L’alcaldable ha posat el focus del seu discurs en l’apartat econòmic, que considera clau per atraure empreses a la ciutat i per crear ocupació. “Hem d’aconseguir que la gent de Sabadell treballi a Sabadell”, ha apuntat durant la seva intervenció.

“Hem sigut decisius i serem decisius. Qualsevol opció de futur al govern de la ciutat passa per Junts, no anirem convidats a cap taula parada, escollirem els menús i escollirem els convidats”, ha explicat Matas en referència a les complicitats polítiques que pot teixir després de les eleccions.

Segons ha declarat Matas, rebaixar la contaminació de la ciutat també és una de les prioritats del projecte. L’alcaldable ha tret pit de les actuacions de “pacificació” que s’estan realitzant a la Gran Via i ha tornat a defensar la necessitat de construir la Ronda Nord com a solució per descongestionar l’artèria sabadellenca.

Reivindicació de la “política constructiva”

Respecte al treball fet durant el mandat, Matas s’ha mostrat orgullós pel paper que ha exercit Junts. Considera que han fet una “política constructiva” i que han estat importants per fer millores que necessitava la ciutat. Entre les actuacions que ha esmentat, destaquen projectes com el Programa de Transformació Gran Via-Ripoll o el programa de Projecció de Ciutat i Turisme.

Lluís Matas, a la presentació del projecte de Junts. Autor: David J,
Lluís Matas, a la presentació del projecte de Junts. Autor: David J,

De cara al futur, l’alcaldable ha presentat algunes de les seves propostes. Junts tornarà a fer una aposta decidida per l’anomenat “Rectangle del coneixement” que connecta el Taulí, el campus de la UAB, l’ESDI i altres equipaments de la zona de Gran Via i Covadonga. Per altra banda, també ha parlat de buscar un “nou consorci publicoprivat” per a la Fira i de potenciar el polígon Sudoest, agafant d’exemple el 22@ de Barcelona. També ha donat algunes pinzellades sobre iniciatives relacionades amb la Cultura, amb la creació d’un “Museu de museus”, i amb Habitatge, entre altres aspectes.

Qui forma part de la llista de Junts?

Els llocs de sortida de la llista ja són públics des de fa temps. Al novembre, el partit va anunciar el fitxatge de Katia Botta, presidenta del Gremi de la Fusta, com a número 2 de la candidatura liderada per Lluís Matas. A principis de febrer, es van donar a conèixer els tres noms següents. El regidor Quim Carné, amb dues legislatures a l’esquena, continuarà com a número 3 de la formació. La quarta posició l’ocuparà Clara Camps, advocada creualtenca i membre de les Joventuts Nacionalistes (JNC). El quintet inicial el completa Oriol Payà, també representant de les JNC.

Més informació:

Fotos: Lluís Matas, durant l’acte de presentació del projecte, amb Laura Borràs i Josep Rull. Autor: David Jiménez.