Ivan Ramos (CCOO), Rosa Morales, Joan Mena i Enrique Santiago (PCE-UP), atenent a la premsa. Autor: Jordi M.

Mena (En Comú Podem) posa en valor l’impacte de la reforma laboral

En Comú Podem treu pit de les dades d’ocupació a Sabadell des de l’aplicació de la reforma laboral impulsada per Yolanda Díaz com a ministra de Treball. La formació ha organitzat un acte al Casal Pere Quart per debatre com s’ha d’avançar en la consecució de drets laborals per a la classe treballadora. Joan Mena, candidat a l’alcaldia, ha donat a conèixer una de les propostes electorals del partit en matèria de treball: un centre de “noves oportunitats” per a joves en situació d’atur i sense formació, que estaria situat a la zona nord de la ciutat.

L’acte ha comptat amb la presència d’Enrique Santiago, secretari general del PCE i diputat del grup d’Unidas Podemos al Congrés. També ha participat al debat Iván Ramos, secretari general de CCOO al Vallès Occidental, i Rosa Morales, número 7 de la candidatura i delegada sindical a l’Ajuntament.

“Tenim les millors xifres d’atur a Sabadell de la història. Hem avançat moltíssim en la lluita contra la precarietat i això ha sigut gràcies a la reforma laboral que s’ha aprovat al Congrés dels Diputats impulsada per la ministra Yolanda Díaz, persones com Enrique Santiago i els sindicats d’aquest país”, ha dit Joan Mena en referència a les últimes dades d’ocupació.

L’optimisme ha estat compartit per Santiago, que ha recordat que amb ells al govern el salari mínim ha incrementat fins a superar la barrera del miler d’euros mensuals. “La reforma laboral impulsada per Yolanda Díaz ha canviat el paradigma de les polítiques laborals, es pot crèixer garantint els drets dels treballadors”, ha indicat Santiago, que ha posat en valor la feina feta per Mena a Madrid i ha donat suport públic a la seva candidatura a l’alcaldia.

Un moment de l’acte. Autor: Jordi M.

Tot i l’optimisme, l’alcaldable ha declarat que Sabadell té marge de millora per impulsar l’ocupació a la ciutat, sobretot pel que fa als joves sense formació. “Hi ha grans competències per part de l’Ajuntament per expulsar la precarietat de la vida dels nostres joves” ha declarat Mena. En aquest sentit, En Comú Podem proposa crear un centre de noves oportunitats per a joves sense treball ni formació. Estaria situat al nord de la ciutat i buscaria “combinar la potencialitat de la reforma laboral amb polítiques municipals actives”, en paraules de Mena.

La necessitat de millora també és un factor que ha remarcat Ramos com a representant de CCOO. “Encara tenim molt per davant per treballar, perquè el camí de la recuperació de drets no s’acaba mai i entenem que una societat del segle XXI ha de ser molt més justa i igualitària”, ha declarat.

Foto de portada: d’esquerra a dreta, Ivan Ramos (CCOO), Rosa Morales, Joan Mena i Enrique Santiago (PCE-UP), atenent a la premsa. Autor: Jordi M.