Foto portada: Sílvia Renom i Gabriel Fernàndez, aquest divendres. Autor: J.d.A.

L’exregidora de CiU Sílvia Renom serà la número 2 de Gabriel Fernàndez (ERC)

L’exregidora de Convergència i Unió Sílvia Renom farà tíquet electoral amb Gabriel Fernàndez a Esquerra Republicana. Renom serà la número 2 de la llista republicana a les municipals de maig, segons han fet públic aquest divendres en una trobada amb la premsa.

Renom va ser fitxada pel llavors candidat a l’alcaldia Carles Rossinyol l’any 2015. Va ser regidora de CiU, després PDeCAT entre 2015 i 2019, quan va deixar el consistori. Entremig, va intentar guanyar les primàries al partit posconvergent davant Lourdes Ciuró, qui es va acabar imposant el febrer de 2018 abans de posar en marxa la candidatura Junts per Sabadell, de la que Renom ja no en va participar.

Ara farà tíquet amb Gabriel Fernàndez i en serà la seva número 2. Entra com a independent a la llista republicana, qui busca posicionar-se així com la llista del catalanisme ampli. Durant els darrers anys, Renom ha continuat lligada a la ciutat especialment al seu sector social. És membre del patronat de la Fundació Privada Atendis, per exemple.

Obertura

Segons ha explicat l’alcaldable Gabriel Fernàndez, Esquerra continua així el seu procés d’obertura a la societat. Un camí engegat fa anys i que no acabarà amb Renom, ja que en les properes setmanes més independents s’incorporaran a la llista republicana, com va fer el propi Fernàndez l’any 2015 o l’ara regidor Raúl García Barroso fa quatre anys (havia anat a les llistes de la Crida). Amb Renom, es vol així fer un giny a l’electorat més proper a l’antiga Convergència que pot veure amb “incomodidat” el suport de Junts al Partit Socialista. “Algunes persones com jo s’han trobat orfes d’espai polític”, ha assegurat Renom.

Fernàndez ha insistit que “no demanem a ningú que canviï el que és” però sí que volen oferir una via “àmplia” de canvi per rellevar “els de sempre, els que porten 20 dels darrers 24 anys governant la ciutat”. Renom se suma com a independent al projecte i ha assegurat que “em sento còmoda perquè ERC vol un projecte tan plural com plural és Sabadell”. “La fórmula és tenir un partit que s’assembli al màxim a la societat”, ha defensat el candidat a l’alcaldia, qui té clar que les municipals van de Farrés o Fernàndez, del PSC o d’Esquerra, dels “de sempre” o dels del canvi, “que no farem sols”.

Trobada casual amb Raül Romeva

A la sortida de la trobada amb la premsa, Fernàndez i Renom han coincidit casualment amb l’exconseller Raúl Romeva, resident a Sant Cugat però molt vinculat a Sabadell (entrega al Club Natació Sabadell habitualment). Romeva anava caminat amb l’assessora d’imatge Marta Pontnou pel carrer de Gràcia. Renom i Fernàndez han departit durant uns minuts amb ell.

Renom, Romeva i Fernàndez, aquest matí. Autor: J.d.A.
Renom, Romeva i Fernàndez, aquest matí. Autor: J.d.A.

Curiosament Romeva també es va incorporar com a independent a ERC. Va ser l’any 2015, provinent de l’espai d’ICV-EUiA. Després en va ser el conseller d’Exteriors, cessat pel govern Rajoy amb l’article 155 i empresonat per sedició pel Tribunal Suprem amb la sentència del procés. Des de l’estiu de l’any 2021, va ser indultat pel govern central i va sortir en llibertat, malgrat que encara està inhabilitat.

Foto portada: Renom i Fernàndez, aquest matí. Autor: J.d.A.