Ànecs del Parc de Catalunya. Autor: ACN.

En Comú Podem reclama un pla específic per protegir els animals del Parc Catalunya

Preocupació per la fauna del parc de Catalunya. Una setmana després que el govern municipal anunciés que buidaria el llac pel deteriorament de la qualitat de l’aigua, Sabadell En Comú Podem ha reclamat la posada en marxa d’un pla específic per protegir els animals del parc. “Ens preocupa l’afectació que pugui tenir la sequera en l’ecosistema urbà de la ciutat”, explica el portaveu Joan Mena.

La formació ha presentat una bateria de preguntes al govern municipal per conèixer més detalls sobre els protocols que s’activaran per garantir la supervivència dels animals del parc. En aquest sentit, el grup demana que s’implementi un pla de protecció per a la fauna que estigui dissenyat conjuntament per l’Ajuntament i les entitats ecologistes de la ciutat.

Més enllà del futur dels animals aquàtics, el portaveu posa l’accent en l’impacte que poden tenir les restriccions en el conjunt de la fauna que habita el parc de Catalunya. Així mateix, reclama que es dugui a terme un seguiment actiu de l’estat de la flora i la fauna de la resta de parcs de la ciutat, com el Parc Central o el Parc del Nord, que pateixen des de fa mesos els efectes negatius de la sequera.

Cal destacar que l’Ajuntament ja va assegurar que es treballarà coordinadament amb l’àrea de Benestar Animal durant el procés de buidatge del llac. Tot i que la fauna viu en llibertat i s’alimenta de manera totalment autònoma, està previst que les casetes i els espais preparats per acollir els ànecs continuïn instal·lats al parc.

Més informació:

Foto de portada: ànecs del Parc de Catalunya. Autor: ACN.

Comments are closed.