Autobus de la TUS, al centre de Sabadell. Autor: David B

En Comú Podem proposa un pla per potenciar el transport públic

Sabadell En Comú Podem vol que es posi en marxa un pla municipal per potenciar el transport públic. Segons ha exposat el seu portaveu, Joan Mena, aplicar el conjunt de mesures suposaria una despesa d’entre 4,5 i 5 milions d’euros anuals. Entre les diferents propostes es troben l’ampliació del llindar de la tarifació social, una prova pilot per a l’autobús nocturn o la connexió dels barris amb els centres mèdics de referència. “Ara és el moment de fer una aposta clara i decidida”, defensa Mena.

No es pot parlar de zones de baixes emissions sense fomentar paral·lelament el transport públic. Aquest és el missatge que han enviat aquest dijous els responsables de Sabadell En Comú Podem, que portaran al ple municipal un paquet de mesures per optimitzar el servei de transport a la ciutat. “La TUS és una eina que tenen poques ciutats, però es pot millorar perquè tenim condicions i recursos per fer-ho”, diu la regidora Alejandra Sandoval.

En què consteix el pla?

El grup municipal sostè que cal actualitzar la freqüència de pas dels autobusos, adaptant-la als horaris d’entrada i sortida dels centres educatius i facilitant els desplaçaments dels treballadors. En aquest sentit, el grup demana que es coordinin les línies de la TUS que arriben als polígons industrials amb les jornades laborals.

“Volem també una connexió directa amb els centres mèdics. Alguns barris i districtes de la ciutat no la tenen. Això passa, per exemple, amb el districte 7 i centre de Sant Fèlix, que és el CUAP de referència de Poblenou i Torre-romeu”, insisteix Mena.


El pla inclou una prova pilot per introduir el bus nocturn a la ciutat, sobretot divendres i dissabte, quan hi ha més demanda d’oci. També posa sobre la taula el model de “taxi sota demanda”, que permetria els usuaris pagar el trajecte de taxi a preu d’autobús quan no hi hagués servei de la TUS. En aquest cas, el viatge estaria subvencionat mitjançant pressupostos, tal i com ha detallat Mena, que assegura que “les propostes són raonables i es poden fer”.

Foto de portada: Autobus de la TUS, al centre de Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.