Foto portada: un bloc d'habitatges de Sol i Padrís. Autor: J.d.A.

En Comú Podem reclama més polítiques per ampliar el parc públic d’habitatge

El dret a l’habitatge serà un punt fort del programa electoral de Sabadell En Comú Podem; almenys així ho ha assegurat l’alcaldable de partit, Joan Mena, aquest divendres. Mena considera que les polítiques del govern municipal en aquesta qüestió són insuficients i proposa tres alternatives per ampliar la bossa d’habitatge públic. Més enllà d’afegir-ne de nou, però, la formació aposta per posar a disposició aquells pisos buits en mans d’entitats bancàries.

El número 1 d’En Comú Podem, Joan Mena, ha lamentat que Sabadell sigui la tercera ciutat catalana amb més habitatges buits i critica encara més que el BBVA, el Banco Santander i La Caixa es reparteixin bona part del pastís. És per això que, aquest divendres, Mena ha instat l’Ajuntament a promoure polítiques més enllà de la creació d’habitatge públic, atès que el ple municipal d’aquest dimarts va aprovar una tercera ampliació del capital de l’empresa VIMUSA amb una injecció de gairebé 2’5 milions d’euros amb aquesta finalitat. Concretament, apel·la a l’alcaldessa Marta Farrés perquè s’aculli a la llei de tanteig i retracte, fet que situaria l’Ajuntament en la primera posició per decidir si compra un immoble en venda, i també perquè el consistori transfereixi el 30 per cent de les noves construccions privades al parc públic.

“Sembla que sempre que hi ha eleccions, hi ha qui fa anuncis de construcció d’habitatge públic que després no s’acaben convertint en una realitat. Més enllà de fer noves construccions, cal recuperar tot aquell habitatge que ja està construït i desocupat”, defensa Mena.

De manera similar, En Comú Podem també és partidari de regular el preu dels lloguers establint un topall màxim en determinades zones de la ciutat, tal com ja està negociant el mateix partit amb el PSOE al govern espanyol. Per tot plegat, el seu objectiu no és només garantir l’accés a un habitatge, sinó també facilitar el manteniment d’aquest.

Foto portada: un bloc d’habitatges de Sol i Padrís. Autor: J.d.A.