En Comú Podem: “Un sol euro a la B-40 i es trencarà l’acord de pressupostos”

En Comú Podem posa a Esquerra Republicana entre l’espasa i la paret. Si l’executiu d’Aragonès cedeix a les pressions del PSC i dona llum verda a la B-40, el partit encapçalat per Jéssica Albiach trencarà el seu acord per als pressupostos. Així ho ha assegurat ella mateixa aquest divendres a Sabadell, acompanyada pel líder de la delegació municipal, Joan Mena. Aquest, per la seva banda, ha instat a l’alcaldessa Marta Farrés a defensar els interessos del partit des de l’òptica local i no tant des de la general; és a dir, a dir ‘NO’ al Quart Cinturó i a dir ‘SÍ’ a la reducció de la contaminació a Sabadell i al Vallès en general.

La continuació de la B-40 és un dels principals punts que encalla els pressupostos al govern de la Generalitat i, ara, En Comú Podem llença un ultimàtum: “Obsessionar-se amb el Quart Cinturó, com està fent el PSC, suposa una mirada al passat, no representa un projecte de futur i, per això, interpel·lem al conseller de Territori [Juli Fernández], que a més ha estat alcalde de Sabadell i una de les persones més reivindicatives en contra del Quart Cinturó, a no cedir al xantatge del PSC i, per tant, a no fer passes enrere”, ha reivindicat la líder del partit, Jéssica Albiach. El passat desembre, En Comú Podem i l’executiu català van tancar un acord per “uns pressupostos de país” i ara Albiach posa el president Aragonès entre l’espasa i la paret: “Nosaltres tenim un model de país, però el PSC també té el seu. Per tant, ara és Esquerra Republicana qui ha de decidir”, ha afegit. Si ERC es decanta pel bàndol socialista i, per tant, cedeix a la construcció de la B-40, així com a l’ampliació de l’aeroport El Prat i al Hard Rock, En Comú Podem donarà per trencat el pacte.

“Si es dedica un sol euro al Quart Cinturó, el nostre acord quedarà trencat i, a més a més, ERC tindria un problema perquè no pot dir una cosa i fer la contrària alhora”, ha advertit Albiach.

Per la seva banda, l’alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha destacat dos dels acords als quals van arribar: el perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) des de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar i la connexió entre aquest mateix municipi i la C-58. Aquestes dues actuacions, diu, són una alternativa al Quart Cinturó que ajudarien a millorar la mobilitat al Vallès. És per això que apel·la a l’alcaldessa perquè mogui fitxa.

“Vull interpel·lar directament a Marta Farrés perquè ens ajudi a desbloquejar els pressupostos. Desbloquejar els pressupostos a Catalunya serà positiu per a Sabadell i per als sabadellencs. Per tant, li demanem que no tingui una mirada en clau partidista i que no s’aproximi als pressupostos pensant en què interessa al seu partit polític, sinó pensant en què interessa als sabadellencs”.

En l’atenció als mitjans de comunicació d’aquest divendres, Albiach també ha aprofitat per referir-se a la cimera celebrada aquest dijous a Barcelona i a la “incoherència” d’ERC per participar en una mobilització en contra d’aquesta causa, mentre el president Pere Aragonès en fa d’amfitrió.

Foto portada: l’alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, i la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach. Autor: Izan Vizuete.