ERC porta l’Ajuntament al contenciós per fraccionar el pagament del deute d’SMATSA

Tal com havia anunciat a la primavera, finalment el grup municipal d’Esquerra Republicana porta l’Ajuntament al tribunal contenciós administratiu per donar llum verda al fraccionament d’un pagament de 2,5 milions que l’empresa de recollida de residus i neteja viària deu al consistori per les liquidacions dels anys 2015 i 2016. L’Ajuntament va permetre el pagament fraccionat a començaments d’any. 

Ja en aquell moment el principal grup de l’oposició va presentar un recurs de reposició avisant que si era denegat anirien al tribunal contenciós administratiu. Segons el seu criteri, SMATSA havia de liquidar el deute de cop i consideraven que permetre pagar a terminis beneficiava només l’interès privat i no el públic. Com el recurs de reposició ha estat denegat, finalment ERC ha presentat el contenciós aquesta setmana.

“Complim el que vam dir i creiem que és la nostra obligació fiscalitzar el govern i creiem que trossejar el pagament beneficia només l’empresa privada mentre que ningú fracciona en còmodes terminis els deutes que els ciutadans tenen amb l’Ajuntament”, diu el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

Segons l’advocat i regidor Raúl García Barroso, en una primera ocasió es va rebutjar el fraccionament. Però en la segona, després del canvi de tresorer municipal, es va autoritzar “amb menys avals i menys garanties encara”.

El contenciós afecta 3,5 milions d’euros que l’Ajuntament considera que va pagar a l’empresa per serveis que finalment no va prestar. Per això, després de tot un procés administratiu, es demana ara que se’ls tornin. En aquests moments, les liquidacions del 2017 encara no s’han tancat i també hi ha pendents les dels anys posteriors.

Malgrat que es presenti ara el contenciós és molt possible que quan sigui resolt, el deute ja s’hagi saldat. Tot i així, diu Fernàndez, “la nostra obligació és defensar per sobre de tot l’interès de la ciutadania i això volem fer presentant aquest contenciós”. Per la seva part, tant els regidors Garcia Barroso com Èlia Soriano recorden que l’adjudicació del contracte a SMATSA l’any 2012 està judicialitzada, sent ara per ara una de les peces principals del macrocas Mercuri.

Foto portada: els regidors republicans Raúl García Barroso, el portaveu, Gabriel Fernàndez, i Èlia Soriano. Autor: J.d.A.

Comments are closed.