El carrer resultant dels soterrament de les vies del tren entre Gràcia i Can Feu. Autor: J.d.A.

ERC vol que el futur passeig entre Gràcia i Can Feu porti el nom d’Antoni Farrés

Esquerra Republicana proposa que l’espai sorgit del soterrament de les vies del ferrocarril entre Gràcia i Can Feu porti el nom d’Antoni Farrés, alcalde de la ciutat des de 1979 fins a 1999. Els republicans han fet pública la seva proposta coincidint amb el quinzè aniversari de la mort del batlle. “El Sabadell d’avui no s’entén sense la transformació dels 20 anys d’alcaldia d’Antoni Farrés”, sostè el portaveu Gabriel Fernàndez.

El grup municipal ha avançat que durà una moció a la Junta de Portaveus el proper dimecres 21 per demanar la incorporació d’Antoni Farrés al nomenclàtor. El partit recull així la reivindicació històrica de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, que l’any 2009 va aprovar en assemblea la iniciativa de batejar l’espai entre Can Freu i Gràcia -encara sense urbanitzar- com a ‘passeig de l’alcalde Antoni Farrés’.

En la mateixa línia, la moció també exigirà el compliment d’altres compromisos pendents del plenari en matèria de memòria. Són els casos dels carrers per a Muriel Casals i de Pere Casaldàliga o dels monuments al polític republicà Francesc Layret i al cantant Carlos Gardiel. Així mateix, els republicans insten l’Ajuntament a eliminar de l’espai públic els personatges propis de les dictadures de Franco, Primo de Rivera i de l’esclavisme.

Foto de portada: el carrer resultant dels soterrament de les vies del tren entre Gràcia i Can Feu. Autor: J.d.A.