ERC explica com poden votar els estrangers a les municipals

El primer dia de desembre s’obre el termini perquè els sabadellencs de nacionalitat no espanyola es puguin inscriure al cens electoral. El període s’acabarà el 15 de gener, però Esquerra Republicana ha engegat una campanya aquest mateix dijous per informar sobre els passos a seguir. La formació també ha aprofitat per encomanar deures al govern, com ampliar els horaris de les oficines d’Atenció Ciutadana i eliminar la cita prèvia.

Esquerra Republicana s’ha avançat al govern municipal a l’hora d’explicar a la ciutadania no espanyola com pot votar en els comicis del maig. Aquest dijous ha presentat una campanya informativa i, alhora, ha aprofitat per llençar alguns retrets al govern municipal: primer, que no l’hagi impulsat ell mateix; i després, que cal ampliar els horaris de les oficines d’Atenció Ciutadana així com treure l’obligatorietat de demanar cita prèvia per inscriure’s al cens d’estrangers. Segons les dades oficials, a Sabadell hi resideixen 29.000 ciutadans no espanyols (un 13 per cent, aproximadament) i el període perquè es puguin inscriure al cens electoral ha començat aquest dijous. No acabarà, però, fins al 15 de gener; d’aquí a un mes i mig.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernández, va emigrar de Montevideo (Uruguay) i ha presentat la campanya acompanyat per la primera diputada musulmana del Parlament de Catalunya, Najat Driouech. Ho ha fet aquest dijous des de la Creu de Barberà i amb un discurs molt inclusiu: “Catalunya i Sabadell no som, només, els qui hi han nascut, sinó, també, els qui hi hem arribat, hi hem arrelat i ens hi hem integrat”. Tot i això, cal tenir en compte que només s’hi podran inscriure els ciutadans dels 13 països amb els quals l’estat espanyol té conveni de reciprocitat:  Noruega, el Regne Unit, l’Equador, Nova Zelanda, Bolívia, Colòmbia, Xile, el Perú, el Paraguai, Trinitat i Tobago, Islàndia, Cap Verd i Corea del Sud.

El PP fa una campanya similar

El Partit Popular ha posat en marxa una campanya similar a la que ha iniciat Esquerra Republicana de Catalunya aquest dijous. En aquest sentit, han convocat un acte informatiu el dissabte 10 de desembre al centre cívic de Sant Oleguer.

Foto portada: els regidors d’ERC amb la diputada Najat Driouech. Autor: cedida.