Foto portada: exterior de la caserna, al carrer de Vilarrubias. Autor: David Chao.

Defensa obre una escletxa amb la caserna de la Guàrdia Civil

El ministeri de Defensa obre la porta a cedir instal·lacions militars en desús per a finalitats socials. Així ho ha dit aquest dimecres la ministra Margarita Robles. El govern municipal confirma que s’acollirà a aquesta via per recuperar la possessió de la caserna de la Guàrdia Civil i posar així punt i final, amb sort, a un litigi de 20 anys.

“Sempre que es compleixin els requisits que estableix la llei”. És la primera adversativa que inclou Defensa a la principal novetat: el govern espanyol està obert a cedir instal·lacions militars en desús si s’utilitzen amb finalitats socials. Caldrà llegir la lletra petita, però en tot cas s’obre una escletxa per recuperar l’ús de la caserna de la Guàrdia Civil d’una vegada per totes.

Així ho ha confirmat la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, a través d’una piulada a Twitter. “Sabadell iniciarà els tràmits pertinents”.

https://twitter.com/marmoligarcia/status/1572545263008649217?s=20&t=R0qZCzqinbhAzRlTAfxg4g

Les declaracions de la ministra Robles obren la via a recuperar la caserna de la Guàrdia Civil, la propietat de la qual ningú discuteix que sigui de l’Ajuntament però sense poder-ne fer ús. Robles ha fet l’anunci en resposta al diputat d’ERC Gerard Álvarez, qui va portar la qüestió al Congrés.

“És una de les reivindicacions històriques del poble de Catalunya, la de disposar d’algunes de les instal·lacions en desús del ministeri de Defensa que es troben a la nostra terra”, ha assegurat Álvarez segons les agències de notícies que segueixen l’actualitat parlamentària. “La voluntat és absoluta i total de que aquells immobles que ja no serveixin per al Ministeri de Defensa [com la caserna de Sabadell, que porta més de 15 anys buida] puguin ser destinats a finalitats socials”, ha assegurat Robles.

No obstant, i com ja s’ha dit, cal veure la lletra petita i si aquesta via pot arribar a fructificar. Si així fos, encara caldria veure si té un preu o no.

Foto portada: exterior de la caserna, al carrer de Vilarrubias. Autor: David Chao.

Comments are closed.