Farrés “atura” el SurfCity per la sequera

El govern municipal ha decidit aturar els tràmits relacionats amb la piscina d’onades artificials de Sant Oleguer per “la situació de sequera i les condicions climàtiques”. Així ho ha anunciat l’Ajuntament aquest divendres a través d’un comunicat. El polèmic projecte, a càrrec d’una empresa privada, pretenia portar la pràctica del surf a Sabadell amb la construcció d’una instal·lació ludicoesportiva a tocar del riu Ripoll.

La darrera notícia sobre els tràmits administratius va saltar a començaments del mes de desembre, quan es va confirmar que el departament d’Acció Climàtica ja tenia la documentació necessària per fer l’avaluació ambiental que havia requerit l’Ajuntament (més info: ‘SurfCity: la pilota es troba a la teulada de la Generalitat‘). Finalment, sense esperar a conèixer els resultats, el govern municipal fa marxa enrere per la situació de sequera.

“Davant de l’evolució de la situació de sequera i de les mesures que cal adoptar per combatre-la, i després d’una profunda reflexió, s’ha considerat que en el context actual no es donen les condicions per continuar amb la tramitació del projecte”, informa el consistori.

La comunicació municipal no precisa de forma explícita si l’aturada és temporal o definitiva. En tot cas, les dades en relació a la sequera continuen trencant registres negatius a Catalunya. El novembre passat la Generalitat va decretar la fase de preemergència amb noves mesures per als municipis que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, entre ells Sabadell, per reduir el consum d’aigua. Al gener s’espera que es faci el pas a la fase d’emergència en nivell 1, la qual cosa comportaria noves restriccions d’aigua.

Valoració positiva de la Plataforma

La Plataforma en Defensa del Riu Ripoll ha liderat l’oposició al projecte al llarg d’aquests mesos. Joan Carles Sallas, una de les seves cares visibles, ha valorat positivament l’anunci del govern. “[El SurfCity] va en contra de la lògica, tant per la manca d’aigua com per la necessitat de renaturalitzar el riu”, diu. En aquest sentit, Sallas assegura que no tenien constància de la intenció de l’Ajuntament d’aturar el projecte, però confiaven en una resposta negativa de la Generalitat. “El problema és que es retiren només per la situació de sequera, no per la situació d’emergència climàtica i pèrdua de biodiversitat del riu”, lamenta.

Més informació:

Foto de portada: render del projecte del SurfCity. Autor: cedida.