Farrés cessa i denuncia per coaccions i amenaces el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha cessat el fins ara tercer tinent d’alcaldessa del govern municipal, Jesús Rodríguez, per amenaces i coaccions, i ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia. Segons fonts de l’executiu el regidor ha amenaçat i coaccionat aquest dilluns Farrés, quatre dies després de saber que no aniria en les llistes electorals del PSC.

Farrés havia tingut un mandat tranquil a nivell intern però aquest dilluns ha esclatat una situació que va més enllà de l’elaboració de les llistes electorals i la tensió que sempre comporta. En aquest cas tot acabarà als jutjats. Rodríguez ja ha estat denunciat davant la fiscalia per amenaces i coaccions, serà expulsat del PSC i el seu partit fins avui li exigeix que deixi l’acta de regidor. La regidora d’Urbanisme, Mar Molina, serà en breu la nova tinenta d’alcaldessa en substitució de Rodríguez.

Per què?

Segons l’Ajuntament i el PSC perquè no ha acceptat ser fora de les llistes electorals del PSC i ha amenaçat Farrés.

“Rodríguez ha amenaçat l’alcaldessa amb presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris de la casa si no reconsiderava la seva continuïtat com a membre de la llista electoral”. Tot plegat al despatx d’alcaldia i a soles, aquest mateix dilluns al migdia. Farrés li ha demanat que sortís del despatx “després que la intimidés i mostrés una actitud agressiva i intimidant envers ells”, explica un comunicat oficial de l’Ajuntament.

Les mateixes fonts apunten que Farrés ja ha denunciat Rodríguez davant la Fiscalia, i ha posat els fets en coneixement de la Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament.

PSC: diners i triennis

Per altra banda, el Partit dels Socialistes ha iniciat el procés d’expulsió de Rodríguez i ha demanat activar el protocol intern contra l’assetjament. El PSC apunta alguns detalls nous en el seu comunicat. La reunió entre Farrés, el primer secretari i tinent d’alcaldessa Pol Gibert i Jesús Rodríguez va ser dijous. Segons el partit, Rodríguez va demanar que si no anava en les llistes li havien “d’arreglar la situació amb diners”, forçar que se li sumessin “triennis per cobrar més” i tenir una “bona plaça”. Rodríguez és funcionari de l’Ajuntament.

Segons el mateix comunicat, aquest dilluns Rodríguez ha amenaçat en persona Farrés. O reconsiderava la seva decisió o presentaria denúncies falses al voltant de la seva gestió. Cal recordar que ha estat tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial i Seguretat (és a dir, Espai Públic, Seguretat, Neteja Viària, Manteniment…). El PSC exigeix Rodríguez que torni l’acta de regidor i ha activat la seva expulsió del partit. “Ni un pas enrere davant les intimidacions i amenaces”, apunta el partit.

Sense notícies de Rodríguez

Aquest digital s’ha posat en contacte amb Rodríguez per conèixer la seva versió però, almenys fins ara, no ha estat possible.

Foto portada: el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, en un ple. Autor: David B.