Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el sisè tinent d'alcaldessa i portaveu de Junts per Sabadell, Lluis Matas. Autor: J.d.A

Farrés i Matas presenten ‘L’acord pel Sabadell del sí’

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el nou sisè tinent d’alcaldessa i portaveu de Junts per Sabadell, Lluis Matas, han basat en la bona sintonia política i personal el seu acord de govern, que han presentat aquest migdia. El PSC i Junts formaran un govern de 16 regidors, on el PSC té majoria absoluta.

Matas serà el nou tinent d’alcaldessa, el sisè de Marta Farrés. Serà el responsable de l’àrea de nova creació de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. A sota seu hi haurà tres regidories: Turisme, de la que serà regidora Katia Botta (Junts), Comerç, la regidora de la qual seguirà sent Montse González (PSC) i Desenvolupament Econòmic, per a Antonio Rodríguez Galián (PSC). A més, Matas s’incorpora a l’àrea de Presidència, el tinent d’alcaldessa de la qual és Pol Gibert, i serà el regidor de Transformació Gran Via-Ripoll.

Farrés ha defensat que el cartipàs es reorganitza de forma “coherent”. Tanmateix, assegura que la bona entesa entre els socialistes i Junts durant l’anterior mandat ha ajudat a bastir l’acord de govern.

“L’acord va funcionar i l’entesa política i personal va ser bona. Vaig dir que la nostra actitud amb majoria absoluta seguiria sent la mateixa i que la majoria absoluta no significar escoltar menys ni tenir menys consens. Consensuarem quan més millor”, ha assegurat Farrés. Per la seva part, Matas ha reivindicat la tasca del seu partit durant el mandat 2019-2023 fent un símil:

“Vam estar al forn fabricant el pa que altres venien; ara també sortirem al mostrador a vendre’l”. Manté que “ens hem centrat en les línies verdes mentre que altres sempre se centren en les línies vermelles. Som coherents i fem el que sempre hem dit que faríem: apostar pel Sabadell del ‘sí'”.

Quines són aquests línies verdes o punt d’entesa? El nou govern planteja cinc àmbits bàsics d’actuació, dos amb protagonisme clarament juntaire: el primer: potenciar el lideratge de la ciutat amb projectes com el hub aeronàutic o el futur campus de la UAB a l’Artextil, la transformació de la Gran Via i l’àmbit Ripoll. El segon lloc, on Junts ha de tenir tot un paper: la ciutat de feina i oportunitats. A banda d’aquests, la ‘ciutat verda i sostenible’, la neteja i la seguretat. I finalment, la ciutat cívica, festiva i cultural. Matas ha reclamat una aposta per decidida per l’arbrat, dins i fora de la Gran Via.

Matas, Farrés i Gibert, després de signar l’acord. Autor: J.d.A.

La presentació de l’acord de govern s’ha segellat amb la signatura de l’acord de govern per part de Pol Gibert, del PSC, i el propi Lluis Matas, Junts per Sabadell. Preguntada per la qüestió, Farrés no ha donat el govern per tancat. Manté la política de mà estesa: “continuarem buscant els acords. No som nosaltres qui ha tancat la porta oberta a la incorporació d’altres partits a l’executiu”.

Matas, sobre la proposta d’ordenances fiscals: no és nostra

Preguntat per la qüestió, el nou tinent d’alcaldessa ha agafat distància amb la proposta d’ordenances fiscals del PSC, que portarà al ple el proper dimecres. “No l’hem fabricat nosaltres. No és la nostra proposta. La vam conèixer el passat divendres. Ara l’estudiarem”, ha dit.

PSC: l’acord reforçarà l’acció de govern de l’Ajuntament

L’executiva del PSC ha aprovat aquest dimarts l’acord de govern amb Junts. Els socialistes asseguren que amb l’entesa entre ells i Junts la ciutat podrà “continuar i avançar la política feta en l’últim mandat” i asseguren que seguiran treballant per una ciutat “verda i feminista, de transformació i progrés, oportunitats econòmiques i capitalitat cultural, mobilitat sostenible i justícia social”. Els socialistes mantenen que la “política de mà estesa” segueix vigent”.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el sisè tinent d’alcaldessa i portaveu de Junts per Sabadell, Lluis Matas. Autor: J.d.A