Foto portada: les llums de Nadal al Passeig de la plaça Major. Autor: David Chao.

“Si cal farem esforços però hi haurà llums de Nadal perquè els necessitem”

D’aquí a menys de dos mesos tots els municipis, i per suposat també Sabadell, estaran enmig de la campanya nadalenca. Aquest any arriba en un moment d’incertesa, amb els preus de l’electricitat incrementats, interrogants sobre el gas i la inflació disparada. A més, amb les conseqüències de la guerra d’Ucraïna com a teló de fons i possibles restriccions energètiques més enllà del decret d’estalvi aprovat el passat estiu. Com serà la campanya nadalenca? De moment, no es plantegen grans modificacions, segons va avançar Marta Farrés al SBD Cercle d’Entitats.

Pel que fa a l’Ajuntament, l’alcaldessa, Marta Farrés, considera que la qüestió és seriosa:

“L’any passat ens van visitar 100.000 persones; poca broma. Ens vam situar en el mapa”.

100.000 persones que compren, es mouen i consumeixen a Sabadell. Sense la programació nadalenca, potser hi vindrien menys. Hi ha la sensació que es va tocar una bona tecla especialment amb l’espectacle del Llaminer però també amb la pluja de llums al Passeig o el reforçat pessebre de Sant Roc, més els clàssics de la Fira de Santa Llúcia o el Campament Reial entre altres.

Farrés confirma que hi haurà campanya nadalenca, en la línia de l’encetada l’any anterior, obrint la porta això sí a encendre l’enllumenat alguna hora menys si “se’ns exigeixen esforços des del govern central a la Unió Europea”. No és tant un tema de factura elèctrica, perquè les llums són LED, indica Farrés, sinó també “d’ètica” i de fer “algun gest”. Per exemple, “reduir hores si cal”.

Farrés, al SBD Cercle d’Entitats. Autor: Lucía Martín.

No obstant, Farrés defensa que “ens cal que hi hagi activitat” i fuig d’una campanya nadalenca molt continguda: “ja hem passat per una pandèmia, vam estar tots tancats i hem vist els problemes que ens ha comportat per exemple amb la salut mental”. “Si se’ns exigeixen esforços ho farem però no traurem les llums de nadal”, finalitza. De fet, les licitacions i contractacions estan preparades des de fa temps. I al cap i a la fi, malgrat que tot sovint es parli molt de la indústria o altres activitats, a dia d’avui Sabadell és especialment una ciutat de serveis.

Foto portada: les llums de Nadal al Passeig de la plaça Major. Autor: David Chao.

Comments are closed.