L'alcaldessa, Marta Farrés, al ple municipal, aquest dimarts. Autor: David B.

Farrés, primera presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat escollida aquest matí presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, la nova entitat formada pels ajuntaments de la segona corona barcelonina per tenir una veu conjunta i defensar els seus interessos. L’entitat ha celebrat la seva Assemblea Constituent a Mataró.

L’entitat neu de l’anomenada Declaració de Martorell, impulsada fa uns mesos pels ajuntaments de Sabadell, Terrassa, Martorell, Mataró o Granollers. Els ajuntaments signants van comprometre’s a impulsar una nova entitat formada pels consistoris. El ple de l’ajuntament de Sabadell en va aprovar l’adhesió al juliol i ara l’entitat ja s’ha constituït. Ho ha fet aquest matí a Mataró. Marta Farrés en serà la presidenta. Les vicepresidències estaran ocupades per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.

L’Associació de Municipis de l’Art Metropolità “treballarà per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i per oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona al territori”. Farrés ha assegurat que “recollim les voluntats de molts alcaldes i alcaldesses dels municipis que, abans que nosaltres, havien expressat aquesta necessitat”.

“Pel territori cal que parli el territori. El fet d’agrupar-nos i treballar conjuntament per trobar una veu comuna ens donarà més força com a interlocutors però també ens permetrà identificar millor l’abast de les problemàtiques i articular i coordinar mesures que comportin solucions reals i efectives”, assegura Farrés.

Els ajuntaments de Terrassa, Sabadell, Rubí, Granollers, Mollet, Mataró, Martorell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú són els membres fundadors de la nova entitat, que representa prop de 900.000 habitants. No obstant, l’entitat està oberta a la incorporació de nous municipis. S’hi poden sumar tots aquells que tinguin més de 25.000 habitants, consells comarcals de l’àmbit d’influència de l’entitat: la segona corona metropolitana. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. La nova entitat es marca entre els seus objectius anar incrementant els seus membres per ser més representativa de la Regió Metropolitana de Barcelona.

A banda de l’elecció de la presidència i les vicepresidències, la Nau Gaudí de Mataró acull una sessió de treball amb qüestions com infraestructures, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Més informació:

Foto portada: Farrés, al ple municipal de setembre. Autor: David B.

Comments are closed.