Foto portada: exterior de l'institut escola Virolet. Autor: @AFAVirolet via Twitter.

Farrés urgeix Cambray a complir amb el Virolet, l’Arraona i el Narcisa Freixas

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), ha urgit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (ERC) a complir els seus compromisos amb Sabadell pel que fa a la construcció de nous equipaments educatius. Ho diu en un inici de curs amb estancament a l’institut Arraona, a Can Llong, mala maror al Narcisa Freixas (Eixample) i agredolç a l’institut escola Virolet, que té nou edifici per a infantil i primària però segueix en barracons a l’ESO.

Sensació agredolça a l’institut escola Virolet, de Can Llong. Una dècada després estrenen l’edifici de l’escola, però la situació encara és precària (les obres han anat contrarrellotge) i no hi ha rastre de la construcció de l’edifici per a secundària. De moment, l’alumnat de primer i segon d’ESO seguirà en mòduls. Farrés ha fet balanç de l’inici de curs des de Can Deu i celebra la inauguració de l’escola.

“S’ha dut a terme per la pressió de les famílies”. Però “quan ens van dir de fer l’institut escola des de l’Ajuntament ja vam dir al conseller que ens semblava bé però que havien de complir en la construcció de l’edifici de l’institut. Se’ns havia garantit que s’arribaria a temps i veiem un cop més que no acaba de ser així. La sensació agredolça hi és perquè mai s’acaben de complir els calendaris”. Reclama que no s’enganyi les famílies. “Han de desencallar la situació, també a l’Arraona i el Narcisa Freixas”, insisteix.

Pel que fa a l’institut de l’Eixample, l’Ajuntament ha cedit el terreny per fer el Narcisa Freixas i “estem fent més del que ens tocaria per competències ja que hem fet una seguit d’actuacions al pati, per exemple”. Però qui ha de complir, perquè és qui té la competència, és Educació:

“L’any passat havien deixat el pati fet un desastre i vam canviar tot el mobiliari. Fem molt més el que ens toca perquè si a les escoles hem de fer el manteniment als instituts gairebé no podem ni entrar. Són ells els que han de complir i hem de fer clars: Educació ha de complir perquè ells són els responsables”.

De moment, però, el curs a l’ESO comença amb mala maror al Narcisa Freixas perquè les obres per instal·lar els nous mòduls van començar fa pocs dies. Pel que fa a l’institut Arraona comença sense novetats en la licitació del projecte ni el calendari de construcció. Mentrestant, ja són diverses generacions d’alumnes en mòduls.

Foto portada: exterior de l’institut escola Virolet. Autor: @AFAVirolet via Twitter.

Comments are closed.