Foto portada: la presidenta del PP de Sabadell, Cuca Santos, i el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, al centre cívic de Can Llong. Autor: J.d.A.

Alejandro Fernández ungeix Cuca Santos: “el PP ha tornat”

A falta de confirmació oficial, que és qüestió de temps, l’exregidora Cuca Santos serà l’alcaldable del Partit Popular a Sabadell. Així ho ha confirmat el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, en una trobada amb la militància al centre cívic de Can Llong. Fernández i Santos han replicat el mateix missatge: després de temps difícils, amb Alberto Núñez Feijóo al capdavant “el PP ha tornat”.

Els resultats dels populars a les municipals de 2019 van ser catastròfics. Van perdre la representació a Sabadell, quedant molt lluny del 5 per cent preceptiu, i van haver de desmuntar un grup municipal que tenia lloc al consistori des de feia 28 anys, des de 1991. El resultat no va ser millor a la resta de Catalunya: a tot el Vallès Occidental només van obtenir un regidor, a Cerdanyola. A Catalunya només Garcia Albiol a Badalona i Josep Bou a Barcelona es van salvar de la crema. Les autonòmiques de 2021 van ser la tragèdia: tres diputats de 135. El PP ha tocat mínims a Catalunya.

Després de la crisi interna que va acabar amb la dimissió de Pablo Casado i l’elecció del gallec Alberto Núñez Feijóo creuen que ara bufen vents favorables.

“Hem passat temps difícils però estem en una posició més sòlida. Ens estem recuperant i les enquestes ho diuen. Vam tocar fons a les eleccions al Parlament però ara el CEO ens diu que podem triplicar els resultats al Parlament i doblar al Congrés. En clau municipal podem treure uns resultats molt millors. No nego la crisi que hem patit però ara estem recuperats”, ha assegurat Fernández en l’atenció als mitjans.

De cara a les municipals, el PP donarà la cara: “som un partit que ens presentem amb les nostres sigles”. I confia en Cuca Santos, que va ser regidora entre 2013 i 2015, per tornar els conservadors a Sant Roc:

“Trasllado tot el suport a la Cuca com a presidenta del PP de Sabadell com la persona que serà capaç de retornar el nostre partit a l’Ajuntament”, ha assegurat Fernández.

La candidata serà Santos, tot i que encara no és oficial, perquè cal la ratificació per la Junta Provincial. “Tornarem, amb un equip renovat, i ho farem per governar”, insisteix Fernández, que es defineix com a “municipalista” recordant que va ser tinent d’alcalde durant dos mandats a l’ajuntament de Tarragona.

Santos: Farrés fa política “cosmètica”

Santos ha assegurat que l’actual alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, duu a terme una política “cosmètica” mentre que segueixen problemes de seguretat i ocupacions. “S’està netejant només el que es veu de portes enfora però no s’afronten els canvis estructurals que la ciutat necessita. La gent pot tenir parcs i asfalts però si no hi ha feina, l’hi ocupen la casa o tenen gent davant que es dediquen a les plantacions de marihuana, els bancs i els parcs són macos però no solucionen res”.

Foto portada: la presidenta del PP de Sabadell, Cuca Santos, i el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, al centre cívic de Can Llong. Autor: J.d.A.

Comments are closed.