Riu Ripoll Setmana Mobilitat Ajuntament

L’Ajuntament torna a presentar la millora dels accessos al Ripoll als fons europeus

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

L’Ajuntament tornarà a presentar a una convocatòria de fons europeus Next Generation el projecte per millorar els accessos al riu Ripoll, que va ser descartat el passat estiu per manca de fons. Ha estat corregit i millorat, indiquen fonts de l’executiu municipal. Ara es presenta davant la Fundación Biodiversitat. L’Ajuntament té un projecte de quatre milions d’euros.

El projecte ja es va presentar fa uns mesos però no va ser seleccionat malgrat tenir bona puntuació segons el govern municipal per manca de fons. Amb les actuacions es volen millorar els accessos al Parc Fluvial del Ripoll i restaurar el seu ecosistema natural, la biodiversitat i el vern de l’entorn.

Què es vol fer?

Segons l’Ajuntament, hi ha quatre actuacions bàsiques:

  • Restaurar i naturalitzar la terrassa fluvial.
  • Naturalitzar l’àrea verda de la font del Canyar de Jonqueres.
  • Millorar les connexions del riu Tort, recuperar l’arbrat de Can Bastida i el camí de la Salut.
  • Naturalitzar l’àrea verda de Can Rimbles, a Sant Oleguer.

Per a tal efecte s’estima que calen quatre milions d’euros. La UAB ha participat en l’anàlisi de la biodiversitat, l’ecologia i la impliació de la ciutadania i l’Escola d’Arquitectura del Vallès en la definició paisagística del projecte. També es té el suport del Consorci Besós Tordera.

Debat al ple

La sol·licitud per presentar-se a la convocatòria dels fons europeus ha estat validada pel ple municipal. Per unanimitat. No obstant, hi ha hagut discussió i polèmica ja que, darrera del pla, ERC, la Crida i la Plataforma per la Defensa del riu Ripoll hi veuen la mà del projecte Surfcity.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Més informació:

Foto portada: el riu Ripoll. Font: Ajuntament.

Comments are closed.