Foto portada: les obres del Portal Sud. Autor: Ajuntament.

Fre al Portal Sud: l’empresa renuncia a fer les obres

L’encariment dels materials comença a tenir conseqüències en l’obra pública. L’empresa que havia guanyat el concurs per fer la primera fase de l’estratègic Portal Sud ha renunciat a les obres abans de començar a causa de l’increment de costos, segons han confirmat fonts municipals a aquest digital. No és una obra qualsevol sinó la principal del mandat pagada per l’Ajuntament i que porta prop d’una dècada en preparació.

El Portal Sud es estratègic perquè ha de suposar una reordenació de l’entrada a la ciutat des de la C-58 per salvar l’Scalextric actual. Tot entre l’Aeroport, la Gran Via, el Polígon Sud-Oest i la C-58. Les obres es van adjudicar a finals de l’any passat i havien de començar durant el primer trimestre d’aquest any per acabar abans de l’abril de l’any vinent. Però això ja no serà així.

Aquest banner sempre ha d'enllaçar AQUÍ (del 14 de març al 13 d'abril). https://bit.ly/3Gesfime

Almenys s’allargaran unes setmanes més, si no uns mesos. Les empreses van concursar l’any passat per fer la primera fase per un import de 4,4 milions (la Diputació en paga 2, l’Ajuntament la resta). Però ara la guanyadora ha rebutjat seguir el procediment perquè els materials han pujat molt i no els surten els números. Es tracta de Construccions y Servicios Faus SA. La construcció està vivint un augment de preus molt considerables en materials com el formigó o l’alumini des de fa mesos. Tan elevat que es comencen a produir desistiments.

Ara l’Ajuntament buscarà si el següent classificat es veu amb cor de tirar endavant el projecte. Així s’esquivaria haver de licitar (treure a concurs públic) de nou el contracte, amb el retard conseqüent.

Un cop es faci la primera fase, la segona tindrà un pressupost de 1,8 milions.

Més informació:

Foto portada: plànols del Portal Sud. Autor: Ajuntament.