Hereu (Indústria): “Necessitem la Ronda del Vallès com cal, que no hagi de passar tot per Barcelona”

El ministre d’Indústria i Turisme del govern espanyol, Jordi Hereu, ha visitat aquest dijous la Cambra de Comerç de Sabadell per analitzar el moment que viu el teixit econòmic de la ciutat i la comarca. Segons ha defensat, el sector industrial es troba davant d’una “gran oportunitat” per modernitzar-se. Amb el teló de les eleccions autonòmiques de fons, el ministre ha remarcat que “hem de seguir desenvolupant infraestructures, no hem de posar cap excusa perquè no s’inverteixi”.

El missatge d’Hereu, dirigit als empresaris locals, ha estat clar. El sector industrial ha de tornar a guanyar pes en l’economia per aconseguir una major resiliència en èpoques de crisi. “Indústria vol dir més resistència davant les dificultats, ocupació de més qualitat i millors salaris, ser més capaços d’adaptar-nos a les noves conjuntures… són lliçons que vam aprendre de la crisi del 2008”, ha argumentat.

En aquest sentit, el ministre s’ha mostrat “optimista” per les previsions macroeconòmiques del país i ha remarcat que el Vallès n’ha de ser una de les seves regions estratègiques. “Els vallesos, sumats, són una de les zones industrials més importants d’Europa”, ha declarat. Segons defensa, el desplegament dels PERTE ja està tenint un impacte positiu en les empreses i s’ha de veure acompanyat d’altres mesures transversals com la formació especialitzada o una nova llei d’indústria.

Les infraestructures, claus

Al llarg de la sessió, Hereu ha defensat la necessitat de millorar la connectivitat del territori a través de les infraestructures. “S’està executant com mai el corredor del mediterrani, tot i que algun partit a Europa [PP] ha votat que no”, ha assegurat. Tampoc han faltat les referències a la B-40 o l’aeroport de Barcelona, dos dels projectes que tindrà el pròxim govern sobre la taula.

“Necessitem un aeroport com cal per connectar Barcelona i Catalunya amb el món directament. Necessitem el port que tingui les connexions ferroviàries adequades. Aquí necessitem la Ronda del Vallès com cal, per poder tenir les comunicacions viàries i que no tot hagi de passar per l’entorn metropolità de Barcelona”

El ministre ha criticat l’actitud dels últims governs de la Generalitat i ha demanat “no posar cap excusa” perquè no s’executin inversions a Catalunya. “Que estiguem a la cua de les renovables també és culpa de l’Estat o som nosaltres que no prenem decisions?”, ha qüestionat.

Un nou model turístic

Respecte al sector turístic, l’altre àmbit del ministeri, Hereu ha advocat per “mantenir el lideratge”, però amb un model més sostenible. “Quan les coses van bé es quan hem de transformar”, ha dit. Per això aposta per “contractes millors i més estables”, per “més repartiment dels beneficis” i per “desestacionalitzar”. “Necessitem desconcentrar i diversificar, que de Barcelona vinguin a Sabadell”, afegeix.

L’acte ha estat introduït pel president de la Cambra, Ramon Alberich, que ha fet entrega al ministre d’un document que sintetitza les peticions de transformació del sector dels empresaris. La sessió ha comptat amb una àmplia presència empresarial i institucional, amb alcaldes vallesans com Xavier Garcés (Barberà) o Eva Menor (Badia).

Foto de portada: el ministre Hereu, amb Ramon Alberich i Marta Farrés, a la Cambra. Autor: ACN/Albert Segura.

One Comment

  1. Pingback: Allau de reaccions, la majoria en contra, a l'OPA hostil del BBVA

Leave a Comment