Foto portada: el primer secretari comarcal del PSC, José Luis Jimeno. Autor: PSC / cedida.

Jimeno, reelegit com a primer secretari del PSC Vallès Sud amb el 95 per cent dels vots

  • El sabadellenc Paco Aranda, viceprimer secretari.
  • Marta Farrés, Cristian Sánchez i Teresa Esteban, els altres sabadellencs a l’executiva.
  • José Luis Jimeno ha estat reelegit aquest dissabte com a primer secretari comarcal del PSC amb el suport del 95 per cent dels delegats, que han assistit al congrés celebrat a un hotel de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La nova executiva dels socialistes del Vallès Sud té 20 àrees i és paritària. En formen part els sabadellencs Paco Aranda com a vicesecretari, Marta Farrés com a secretària de Polítiques Públiques i Institucional, el regidor Cristian Sánchez com a coordinador territorial i adjunt a Organització, i finalment Teresa Esteban com a secretària de Gent Gran. En el seu discurs, Jimeno ha destacat la seva voluntat:

“Posar en valor una altra forma de fer política, d’entendre-la i de reconectar amb la ciutadania. Creiem que la política no és només gestió, és gestió més valors. El PSC ha de ser útil a la ciutadania i, per tant, vull que el nostre relat polític s’adreci als problemes reals que afecten als nostres veïns i veïnes”.

El sisè Congrés Ordinari del PSC del Vallès Sud ha aplegat 95 delegats. Jimeno ha estat reelegit de forma còmoda, amb el 95 per cent dels vots a favor. Només hi ha hagut cinc vots en blanc. De fet, era l’únic aspirant a la primera secretaria. El Congrés ha comptat amb l’assistència del primer secretari, Miquel Iceta, i el secretari d’Organització, Salvador Illa. Iceta ha animat els socialistes per recuperar l’any 2019 les alcaldies de Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola o Ripollet, i mantenir les que tenen (Palau, Polinyà i Sentmenat). S’ha felicitat del “consens” dins la família socialista vallesana a l’hora de pactar la l’executiva.

Nova executiva del PSC Vallès Sud. Autor: PSC.
Nova executiva del PSC Vallès Sud. Autor: PSC.

Jimeno ha estat primer secretari del PSC Vallès Sud des de l’estiu de 2015 (més info: ‘Jimeno, primer secretari del PSC Vallès Sud‘). Pocs mesos abans de les eleccions municipals de 2015 es va destituïr l’exprimer secretari Paco Bustos, a pun de ser condemnat per la peça Montcada del cas Mercuri. Llavors es va formar una gestora formada per alcaldes i candidats a l’alcaldia. L’estiu de 2015 Jimeno va ser escollit com a primer secretari en un Congrés Extraordinari.

Exalcalde de Badia

El primer secretari del PSC Vallès Sud va ser alcalde de Badia. Ara mateix és secretari de Coordinació i Implantació Territorial a l’executiva nacional del PSC. El seu nom ha estat vinculat als endolls del bustisme, ja que va ser contractat per diversos òrgans supramunicipals (Àrea Metropolitana, Consorci de Residus, Consell Comarcal) havent-hi dubtes de que en realitat treballés. Per aquests fets s’està investigant Manuel Bustos. Jimeno ha declarat com a testimoni per aquests fets als jutjats de Sabadell.

Foto portada: el primer secretari comarcal del PSC, José Luis Jimeno. Autor: PSC / cedida.

4 Comments