Foto portada: la cantonada entre la Rambla i l'avinguda de Barberà. Autor: Ajuntament.

Junts treu pit de la unificació de la Rambla i l’Avinguda Barberà en una sola plataforma

Junts per Sabadell vol convertir la Gran Via en un corredor verd i un dels trams que començarà a transformar d’aquí a un mes és la cruïlla entre la Rambla i l’Avinguda Barberà. El trànsit rodat no se’n veurà especialment afectat, simplement haurà de reduir una mica més la velocitat, però, en canvi, els vianants tindran un passeig molt més fluït perquè no hi haurà l’estroncada dels semàfors: serà una plataforma única. Les obres duraran quatre mesos (gener-abril) i estan dotades amb 300.000 euros.

La intersecció entre la Rambla, la Gran Via i l’Avinguda Barberà canviarà de forma en els pròxims mesos: les voreres es convertiran en una plataforma única per a vianants, fet que alentirà la circulació del trànsit rodat. Junts per Sabadell, el partit que lidera aquesta transformació batejada amb el nom Gran Via-Ripoll, ha explicat a peu de carrer el projecte que té previst per aquest tram. Ho ha fet in situ aquest dissabte al matí a través de la veu de l’alcaldable, Lluís Matas.

“Farem que aquest efecte frontera que hi ha entre el barri de l’Eixample i el del Centre es mitigui amb aquesta intervenció. El que farem és, a través d’una plataforma única, fer que els vianants tinguin més accés i més protagonisme amb uns passos de vianants més amples, amb una zona enjardinada més verda, amb els cotxes en un entorn més pacificat i, per tant, farem que hi hagi menys contaminació i més pacificació en tot aquest espai”, ha defensat Matas.

Aquesta és una de les 10 intervencions que Junts per Sabadell aplicarà en aquest eix central de la ciutat per unificar-lo en forma de passeig per a vianants (més info: ‘L’Ajuntament preveu invertir 3,6 milions per fer 15 projectes entorn de la Gran Via i el Ripoll‘). Aquest projecte en concret costarà 300.000 euros i la majoria provenen de fons Next Generation. En aquest sentit, Matas ha volgut subratllar l’aval europeu a l’hora de donar llum verda i comprar el paquet d’actuacions: més del 50 per cent està finançat per la UE a través dels Next Generation.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Les obres començaran al gener del 2023 i acabaran quatre mesos després, entre l’abril i el maig. En principi no hi ha d’haver grans afectacions al trànsit, sinó que com a molt hi ha d’haver alguna incidència puntual a la cruïlla en qüestió; no a la part soterrada de la Gran Via.

Més info:

Foto portada: cruïlla Avinguda Barberà, Gran Via i Rambla, aquest dissabte al matí. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.