Foto portada: els regidors de la Crida Lluis Perarnau i Anna Lara. Autor: cedida.

La Crida, a les antípodes del govern respecte al futur del riu Ripoll

El riu Ripoll és una de les principals disputes entre l’equip de govern i l’oposició. L’alcaldessa Marta Farrés defensa a capa i espasa el projecte de la piscina d’onades al costat de La Bassa i, en canvi, la Crida s’hi posiciona totalment en contra: assegura que aquesta operació privada no és fiable i que en cap cas transformarà (positivament) el rodal. Insisteixen a dir que cal seguir el full de ruta previst per l’anterior mandat, liderat per Maties Serracant (de la mateixa formació), i aquesta tarda han recordat la seva aposta pel riu Ripoll en una roda de premsa a la plaça Sant Roc.

El projecte que l’actual govern municipal té previst implementar al riu Ripoll és lluny del que va proposar Maties Serracant (Crida) quan era alcalde i que els seus companys defensen encara ara. La regidora Anna Lara ha exposat la voluntat de “recuperar el Ripoll” a través del pla ideat l’any 2019 i ha recuperat aquest full per denunciar més d’una quinzena d’actuacions previstes que, gairebé tres anys després, encara no s’han materialitzat. Algunes d’elles són la creació d’una oficina tècnica del Ripoll, la connexió de la ciutat amb el barri de Torre-Romeu, la redacció d’un projecte per rehabilitar el Molí d’en Torrella, construir noves passeres al riu o fer les obres necessàries per allargar el camí de Nostra Llar fins al camí de Can Quadres. Per la seva banda, en els darrers mesos l’Ajuntament ha anunciat diferents obres previstes al llarg d’aquesta zona, però els anticapitalistes no se’n fien.

“Posem molt en dubte que el govern, amb els quatre milions que va anunciar, fiats als Next Generation, pugui transformar res al voltant del riu ripoll. Volen posar pedaços, i deixen clar que no aposten pel Ripoll per molt que no parin de parlar-ne”, ha esbotzat Lara.

Un dels projectes que més crispa a la Crida és la piscina d’onades, batejada amb el nom de ‘SurfCity‘. La formació no troba bé que es privatitzi l’espai públic, especialment aquesta zona de naturalesa, amb projectes que, des del seu punt de vista, no aporten cap benefici a la ciutat. Per aquest motiu estan revisant tota la documentació del projecte i aprofitaran qualsevol escletxa per denunciar-lo i investigar-lo, tal com han anunciat en la roda de premsa d’aquest dijous a la tarda.

Més info:

Foto portada: Foto portada: els regidors de la Crida Lluis Perarnau i Anna Lara. Autor: cedida.