Foto portada: membres de la Crida per Sabadell, a la Masia de Can Rull. Autor: Crida / cedida.

La Crida emplaça a Junts i Podem a converses per desallotjar el PSC del Govern

La Crida veu una oportunitat sobtada per desallotjar el PSC de l’executiu municipal. Malgrat que tant els fets com les declaracions tant de Junts per Sabadell com de Podem no fan indicar cap canvi en el traçat del mandat, els anticapitalistes conviden a converses els dos socis del PSC per mirar de capgirar el mandat. Per fer-ho caldria un acord entre ERC, la Crida, Junts i Podem a través d’una moció de censura. Una opció ara més ara més que difícil, a fi i efecte que Podem segueix al govern i Junts n’és orgullós soci de mandat.

Si la marxa de Lourdes Ciuró obria una certa escletxa, per activa i per passiva s’ha mostrat molt difícil aquesta hipòtesi. Tant pel posicionament de Junts a les votacions del ple de juny com per les declaracions del futur portaveu juntaire, Lluis Matas, que no només vol mantenir l’acord sinó fins i tot intensificar-lo. A més caldria sumar Podem, que segueix, i sense crítiques, dins de l’executiu municipal.

Però la Crida segueix vent una oportunitat, asseguren que no està tan clar que Junts i Podem no vulguin canviar i per això volen reunir-se amb cada una d’aquestes formacions durant aquest mes de juny per saber en concret el seu posicionament.

“Han canviat coses. Ha marxat la líder de la vella política, Lourdes Ciuró. I Podem, que fa dos anys no volia un acord amb els hereus del govern de transformació i les esquerres perquè suposava pactar també amb Junts, ara ja ha mostrat que no té cap problema per tenir acords amb Junts”, assegura el portaveu de la Crida i exregidor Albert Boada. “Volem un posicionament públic de Junts i Podem sobre quin govern volen. I emplacem especialment a Podem a aclarir si volen seguir formant part d’un govern hereu de la corrupció”, ha seguit Boada.

L’oferta de reunió a Junts i Podem s’ha presentat a la masia de Can Rull, amb la presència dels tres regidors de la Crida, el propi Boada i l’exalcalde Maties Serracant. Els anticapitalistes demanen també a entitats com Sabadell per la Independència, el Consell per la República o Òmnium Cultural a deixar clar quin govern municipal prefereixen.

Valero: “Sabadell necessita que els hereus de la corrupció no segueixin al govern”

En clau complementària, la portaveu municipal, Nani Valero, ha assegurat que “les males praxis han tornat” i en un context post-pandèmia “cal tornar a posar els serveis públics en primera línia després de la pandèmia i tenim un govern inoperant que no ha sabut donar resposta. Sabadell necessita que els hereus de la corrupció no segueixin al govern”, apunta Valero.

Més informació:

Foto portada: membres de la Crida per Sabadell, a la Masia de Can Rull. Autor: Crida / cedida.