Foto portada: Duran, Contreras, Rifer, Valero, Lara, Murillo i Avellaneda. Autor: Crida.

Nani Valero, cap de llista de la Crida al 2023

La Crida per Sabadell ja ha configurat el seu equip inicial per presentar-se a les eleccions municipals de l’any que ve. Aposten per unes primeres vuit persones -algunes més conegudes que d’altres- que comparteixen un mateix objectiu: desplaçar al PSC del govern per “transformar” la ciutat. La número u i, per tant, la cara visible del nou equip és l’actual portaveu del partit: Nani Valero, qui aquest dissabte al migdia ha desvetllat els set noms que la segueixen a l’Espai Polivalent del Parc del Nord.

Crida per Sabadell actualment té tres regidors a l’Ajuntament: Nani Valero, Anna Lara i Lluís Perarnau. D’aquests, els dos primers noms figuren a la llista electoral amb què el grup es presentarà a les municipals del 2023 (i amb aquest ordre) i, Perarnau, fa un pas al costat. La tercera posició l’ocuparà Oriol Rifer i, a partir d’aquí, l’equip presentarà cinc candidats més; dels quals destaquen Pau Avellaneda (membre de la Plataforma d’Entitats per un Urbanisme Sostenible de Sabadell, número vuit, i ja present en l’anterior llista), Carlos Torres (sindicalista de la CGT, número set), Aurora Murillo (número quatre) o Allan Contreras (membre del casal L’Obrera, número cinc).

“Sortim amb un equip de vuit persones. Podríem sortir amb una o dues, però no: sortim amb vuit. I la resta de la llista, l’anirem fent pública més endavant”, ha anunciat la número u, Nani Valero.

Amb això la candidata de Crida per Sabadell ha volgut emfatitzar l’actitud impetuosa que els caracteritza i alhora guinyar l’ullet a totes les persones que els donen suport, tot i no figurar en aquesta llista. “Som tots un equip”, ha volgut recordar Valero. Aquesta formació, vinculada a la CUP i a Entesa, fa gairebé 10 anys que està present a Sabadell i alguns dels seus principals cavalls de batalla són la defensa del medi ambient, la descarbonització de les ciutats i el dret a l’habitatge, entre altres.

“Treballarem perquè l’Ajuntament sigui una eina per fer créixer la rebel·lia de la ciutat. La mobilització ciutadana és l’eina que garanteix el canvi social”, ha sentenciat la número sis, Mireia Duran.

En aquest sentit, Anna Lara (número dos) ha assegurat que aquesta és l’única candidatura que no busca “la professionalització de la política” i que “posa la ciutat de Sabadell i els seus veïns per sobre de tot”. És evident que tots els partits estan escalfant ja per la cursa electoral que culminarà d’aquí a un any amb una reelecció de l’actual alcaldessa Marta Farrés (PSC) o en un canvi de color a l’Ajuntament de Sabadell.

Foto portada: Duran, Contreras, Rifer, Valero, Lara, Murillo i Avellaneda. Autor: Crida.