Foto portada: alberg temporal. Autora: Alba Garcia.

La Crida reclama l’alberg temporal per combatre el sensellarisme

L’Operació Fred és insuficient en els ulls de la Crida i sostenen que cal adoptar mesures més àmplies i estables. La formació proposa recuperar l’alberg municipal per acollir les persones sense sostre que queden fora de les 15 places disponibles en el centre nocturn d’aquest dispositiu; una opció que mai ha acabat de convèncer a l’equip de govern. Les regidores anticapitalistes també emplacen el PSC a fer un seguiment més acurat d’aquest col·lectiu així com a ampliar els espais d’emergència social diürns.

Crida per Sabadell considera que les eines per combatre el sensellarisme, com l’Operació Fred, no haurien d’estar lligades al termòmetre sinó a les necessitats socials de la ciutat. Enguany Creu Roja ha atès 200 persones i la tendència cada vegada va més a l’alça (més info: ‘L’Operació Fred amplia la cobertura aquest hivern‘). És per aquest motiu que la Crida aposta per aplicar mesures sostingudes en el temps i amb unes ràtios més àmplies, com l’alberg de Sant Oleguer o municipalitzant les pensions. Les regidores Nani Valero, Anna Lara i Aurora Murillo han exposat la seva posició al respecte aquest divendres, l’endemà que comencés el període de l’Operació Fred.

“Portem 3 anys on el PSC no està cuidant aquestes persones de vulnerabilitat màxima i sense cap espai de tota la ciutat on dirigir-se. Aquesta setmana hem tornat a veure com el govern del PSC ha sortit anunciant a bombo i plateret el que per ells és una solució definitiva als problemes de la ciutat. Què fan? Obrir un espai de 15 llits, però això sí: ara amb la temperatura una mica diferent”, lamenta l’alcaldable, Nani Valero.

La formació, però, sí que ha volgut reconèixer la feina de les entitats socials, com Creu Roja, Càritas i la PAH. La regidora Anna Lara ha reforçat la proposta d’obrir de manera permanent l’alberg municipal al·legant que també cal un instrument amb què fer un seguiment a les persones sense llar. En aquest sentit, han retrocedit fins al 2020, quan es va tancar aquest equipament en plena pandèmia, per denunciar la manca de compromís en aquesta matèria (més info: ‘L’alberg per a sense llar tanca enmig de la polèmica després de tres mesos‘).

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

El sensellarisme és un fenomen que a Sabadell cada vegada va més a l’alça. Segons les dades proporcionades per Creu Roja en la presentació de l’Operació Fred, l’any passat es van atendre un total de 140 persones i, enguany, ja en van 200. Lara i Valero han conclòs que la posició del govern municipal està molt lluny de la realitat i insten a valorar les seves propostes: “Són factibles a curt termini i realment ajudarien a millorar la situació, només és qüestió de voluntat política”, ha reblat Valero.

Foto portada: alberg temporal. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.