La precampanya irromp a la celebració de Sant Jordi

Amb les eleccions del 28 de maig en poc més d’un mes, els partits polítics de la ciutat han aprofitat la diada de Sant Jordi per acostar-se a la ciutadania i compartir les seves propostes de cara als comicis. La majoria de partits implicats han muntat les seves carpes al final de la Rambla, ja a la plaça de Doctor Robert i tocant al Passeig.

Valoració positiva de la diada de Sant Jordi per part de la majoria de partits polítics sabadellencs. Queda poc més d’un mes per a la celebració dels comicis i les formacions polítiques han aprofitat la diada del llibre i de la rosa per compartir informació a peu de carrer amb els veïns i veïnes i de la ciutat.

“Els carrers plens de gent, amb la Rambla i el Passeig ple, i aquesta és la millor noticia que podíem tenir”, ha comentat l’alcaldessa Marta Farrés (PSC). Respecte a la precampanya, Farrés ha comentat que des del Partit Socialista estan “molt animats” perquè creuen que “la ciutat ha millorat i funciona” sota el seu govern. Per la seva banda, Gabriel Fernàndez (ERC) ha explicat des de la carpa republicana que “la gent està engrescada i identifica a Esquerra amb un projecte que il·lusiona, amb propostes com la pacificació de la Rambla”. A més, ha destacat la interacció amb la gent: “Sant Jordi ens activa políticament com a poble”.

Per part de la Crida, l’alcaldable Nani Valero ha remarcat aquest matí que “Sant Jordi és el dia per excel·lència de la cultura popular i des de la Crida defensem que la cultura estigui sempre al peu de carrer”. Respecte al 28-M, la candidata ha apuntat que la Crida té “una llista magnífica” formada amb “gent de tots els barris”. Des de Ciutadans, Joan García ha demanat “que Sant Jordi sigui la diada de Catalunya”, ja que “és un bon dia també per reivindicar la cultura i la lectura”. L’alcaldable ha anunciat que pròximament donaran a conèixer la llista, així com propostes concretes en relació a problemes com l’habitatge.

També ha valorat positivament la jornada el candidat de Junts per Sabadell, Lluís Matas, que ha agraït la participació ciutadana i ha dit que és “un dels dies més macos de l’any”. La formació ha aprofitat aquesta data tan assenyalada per fer la fotografia de familia dels 33 integrants de la llista electoral. A la carpa del costat, la de Sabadell en Comú Podem, Joan Mena ha aprofitat la jornada per explicar una de les propostes que portarà el seu partit al programa. El candidat assegura que si el seu partit governa es complirà el pla de biblioteques, amb l’opció de construir dues biblioteques més al districte cinquè -un binomi semblant al del segon districte, que també compta amb dues-.

Formacions que volen obrir-se pas

Altres formacions que no van obtenir regidors a les eleccions del 2019 també han muntat la seva carpa a la plaça del Doctor Robert mirant de guanyar terreny de cara als pròxims comicis. És el cas de la formació de Marta Morell, Sentim, que ha dit que “avui els protagonistes han de ser els llibres i les roses”. També ha estat present Cuca Santos (PP), que ha declarat que “han tingut molt bona acollida” i que ha estat una jornada “positiva”, tot i que ha condemnat els crits que s’han produït a la carpa de Vox, on ha estat present la cap de llista Nuria Acacio.

Un moment de les protestes davant de la carpa de Vox

A les dotze del migdia, desenes de persones s’han concentrat davant de la carpa de Vox. Allà han cridat consignes com “Sabadell serà la tomba del feixisme” o “fora feixistes dels nostres barris”. Tot i que la tensió s’ha estès durant uns minuts, els crits no han anat a més i el matí ha continuat amb normalitat. Agents dels Mossos d’Esquadra han hagut de posicionar-se i han estat vigilant la zona.

Foto de portada: imatge de les carpes dels partits polítics.

One Comment

  1. Pingback: Sant Jordi supera les expectatives