La residència pública, prevista ara per al 2026

  • Campuzano (Drets Socials) ha ratificat la voluntat de la seva predecessora al càrrec, Violant Cervera, de construir la primera residència pública de Sabadell.
  • El calendari variarà respecte a l’anunciat fa un any: ara es preveu que estigui finalitzada a la primavera de 2026, mentre que a l’abril passat es parlava del 2025.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha confirmat aquest dimecres que la Generalitat manté el seu compromís de construir la primera residència pública de gent gran de la ciutat. En la seva visita a l’Ajuntament, ha comunicat que aquest mes de març s’iniciaran els tràmits administratius per poder començar l’obra el més aviat possible. Si es compleixen els calendaris previstos, la construcció hauria d’estar finalitzada a la primavera de l’any 2026.

Tot i el canvi de consellers, el pacte entre Generalitat i Ajuntament per fer la residència del Sud continua ferm. Després de reunir-se amb el govern municipal, el conseller ha assegurat que Sabadell serà una de les tres ciutats catalanes que disposarà d’una nova residència pública amb l’ajuda dels fons Next Generation. El compromís adquirit per les administracions és construir un centre amb 90 places residencials i 20 de centre de dia al solar cedit pel consistori. Mentrestant, ha dit Campuzano, la Generalitat oferirà “nous paquets de places” a altres residències de la ciutat.

Un centre residencial adaptat a l’actualitat

Campuzano ha assenyalat que el nou equipament ha de tenir una concepció actualitzada que s’adequï a les necessitats que té la gent gran d’avui dia, especialment després dels reptes que ha suposat la pandèmia.

“Serà un referent, un model de futur, amb les necessitats del segle XXI, amb una atenció més personalitzada, integrada amb altres recursos” ha destacat el conseller. “Hem constatat la voluntat de col·laboració i cooperació entre el Govern de la Generalitat, l’Ajuntament i la societat civil sabadellenca”, ha afegit.

Més endavant, Farrés i Campuzano han expressat la voluntat que ambdues institucions col·laborin en la gestió de la residència. Durant la reunió també s’han tractat altres temes com la situació de l’atenció a les persones amb discapacitat a Sabadell -Cipo i Atendis denuncien que falten places i hi ha llargues llistes d’espera. De cara al futur, el conseller ha declarat que “plantejaran propostes concretes de col·laboració amb les entitats del tercer sector de Sabadell”.

Foto de portada: Carles Campuzano parlant amb Marta Farrés i Eloi Cortés durant una reunió a l’Ajuntament. Autor: Jordi M.