Foto portada: Quim Carné, Lluis Matas i Francesc Baró, aquest migdia. Autor: cedida.

Lluis Matas, nou regidor i portaveu de Junts: arribar i moldre

Lourdes Ciuró va presentar ahir la renúncia al ple municipal. Ja és consellera de Justícia, des d’aquest mateix matí. Ahir mateix es va donar a conèixer que el nou regidor de Junts per Sabadell a l’Ajuntament seria Lluis Matas. Aquest dijous se sap un detall més en la transició juntaire: Matas no només serà regidor sinó el portaveu municipal de Junts, és a dir, el seu principal dirigent a partir d’ara.

Matas anava de número 4 a les llistes de l’any 2019 i en el tram inicial del mandat va ser assessor tècnic del grup juntaire. Després va marxar per compromisos professionals. Ara hi tornarà no només com a regidor sinó com a portaveu, agafant així el testimoni que ara deixa lliure Lourdes Ciuró. Què ha pesat més en la decisió? Segons fonts de Junts, que Matas va ser un dels promotors inicials de la candidatura juntaire i va acompanyar Ciuró tant en la gestació del programa electoral com en les primeres passes del grup, entre els anys 2018, 2019 i 2020. Es defineix com a continuador de Ciuró.

“La Lourdes ens ha deixat la llavor dels grans projectes que faran sortir Sabadell de la grisor que s’havia instal·lat des de feia anys, i aquests llavors tenen forma d’equip i projecte”, diu Matas, qui destaca el gran “potencial humà i projecte” de Junts per Sabadell, actualment amb tres regidors al consistori, on són cinquena força política però principal soci municipal del govern del PSC i Podem.

Matas farà també amb Francesc Baró i Quim Carné. Baró destaca “que els tres regidors seguirem treballant per culminar les fites que tant de temps hem treballat”, retirant (paraula molt de Ciuró) que estan per “incidir” mentre que Carné assegura que “seguirem treballant en benefici de la ciutat implantant projectes que tots tres amb la Lourdes ja vam començar al seu dia”.

Anteriorment Lluis Matas ha estat vinculat tant al Gremi de Fabricants com a la Cambra de Comerç, on va ser president de la Comissió d’Innovació, Indústria i Energia durant vuit anys. A nivell de curiositat, durant diversos anys va presentar una secció de tendències i estil en un magazine de Ràdio Sabadell. Té també diverses empreses.

Foto portada: Quim Carné, Lluis Matas i Francesc Baró, aquest migdia. Autor: cedida.

Comments are closed.