Foto portada: Manuel Bustos, de vermell, entrant a la presó de Lledoners aquest dimecres. Autor: Álex Verdejo.

Bustos obté el tercer grau penitenciari (amb limitacions)

Manuel Bustos ja pot sortir de la presó els caps de setmana. L’exalcalde socialista condemnat per corrupció dins de tot l’entramat del Cas Mercuri va obtenir el tercer grau restringit dos mesos després d’ingressar a la presó de Lledoners, però la Fiscalia ha anunciat que està estudiant aquesta classificació per presentar-hi un recurs en contra si finalment no la considera procedent. De moment, Bustos fa un mes que pot passar els caps de setmana fora del centre.

La junta de tractament de la presó de Lledoners va atorgar el tercer grau restringit a l’exalcalde socialista Manuel Bustos ara fa un mes, qui va començar a complir una de les condemnes derivades del Cas Mercuri el 12 de gener (més info: ‘Manuel Bustos ingressa a la presó de Lledoners‘). És així com un dels principals imputats en aquesta macro causa ja fa un mes que pot sortir de la presó els caps de setmana amb l’aval del Departament de Justícia; tot i que, en el seu cas, encara amb certes limitacions. La Fiscalia és a temps de presentar un recurs i, de fet, actualment està valorant aquesta opció.

Més judicis pendents

La peça número 30 de Cas Mercuri va enviar a Manuel Bustos a la presó de Lledoners, acusat de corrupció per haver instat a la Policia Municipal a retirar multes a familiars seus i amb una pena de tres anys a més de vuit anys d’inhabilitació. Prèviament, Bustos també havia estat acusat de tràfic d’influències per la col·locació d’una persona a l’ajuntament de Montcada i Reixac i actualment encara té tres judicis pendents, en els quals està acusat dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d’influències, prevaricació contra l’administració pública i frau electoral, entre altres.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Manuel Bustos, de vermell, entrant a la presó de Lledoners el 12 de gener. Autor: Álex Verdejo.

Comments are closed.