Foto portada: el diputat d'Unides Podem al Congrés, Joan Mena, autor de 'No parlaràs mai un bon català'. Autor: J.d.A.

Mena confirma que vol liderar En Comú Podem a les municipals

L’exregidor i diputat des de l’any 2015 al Congrés per Unides Podem Joan Mena ha confirmat aquest dijous a través de les xarxes socials que vol ser l’alcaldable d’En Comú Podem a Sabadell. El que és el mateix: que es presenta a les primàries convocades per la formació d’esquerres. De moment, no hi ha cap altre precandidat i Mena és el millor situat, de llarg, per ser el candidat final.

Mena vol tornar a la política municipal a partir de l’any 2023. Ja en va formar part, ja que té un llarg historial polític. Entre 2007 i 2015 va ser regidor a l’oposició, primer per la coalició ICV-EUiA i, un cop van trencar, per EUiA fent tàndem amb Marisol Martínez. Entre 2012 i 2015 va alternar l’acta de regidor amb la de diputat al Parlament de Catalunya i a finals de 2015 va obtenir acta de diputat a Madrid, en concret, al Congrés dels Diputats.

“Em presentaré al procés perquè Sabadell necessita recuperar la seva referència en el món universitari, sanitari, fer més i millors polítiques feministes, animalistes, LGTBI i en defensa dels drets socials dels treballadors”, ha assegurat en un vídeo de Twitter des del seu domicili, al barri de Covadonga i amb el seu barri de naixement, Torre-romeu, al fons. De fet Mena va començar en l’activisme social presidint l’Associació de Veïns de Torre-romeu. “Som la gent que tenim la ciutat al cap i i els barris al cor i volem construir un Sabadell de referència pel conjunt de la ciutadania”.

https://twitter.com/joanmena/status/1529718071098757125?s=20&t=8JSSjpG91uj1JHxyTFiN9w

Mena sempre ha viscut a Sabadell, primer a Torre-romeu i des de fa anys a Covadonga, i mai s’ha desvinculat de la ciutat però en els darrers mesos ja havia incrementat la seva presència en l’àmbit públic, assistint a actes i trobades. Tot feia indicar, per tant, que es presentaria a les municipals.

Aigües més o menys plàcides a l’espai

Les dues ànimes d’En Comú Podem s’han compromès a anar de la mà, a diferència de l’any 2019, a les municipals. Així Sabadell en Comú i Podem han acordat presentar-se de forma conjunta. L’any 2019 Sabadell en Comú va quedar fora del consistori i Podem, liderat per l’ara expulsada Marta Morell, hi va entrar pels pels. A Terrassa i altres municipis la situació va ser encara pitjor, ja que van quedar fora del tot. Les dues parts d’aquest espai polític, tant a Sabadell, Barcelona i també Madrid, s’han conjurat perquè no torni a passar el mateix. Per exemple, a Catalunya Podem només acceptarà candidatures unitàries. En el cas de Sabadell, a més, presenten un candidat solvent i amb bagatge.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Mena, a la redacció del diari digital iSabadell, recentment. Autor. J.d.A.