Pla americà de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, sortint de la Ciutat de la Justícia el 21 de gener de 2020. (Horitzontal)

L’Ajuntament s’inhibeix finalment de demanar l’ingrès a presó de Bustos

Després de la tempestuosa Junta de Portaveus que va acabar sense acord i entre retrets, l’Ajuntament finalment s’ha inhibit de demanar l’ingrès a presó de Manuel Bustos, condemnat a dues penes de 18 mesos per la peça separada del cas Mercuri sobre les multes que se li van retirar l’any 2012. El consistori exerceix l’acusació particular en la peça 30 però finalment s’ha abstingut de demanar que la sentència es compleixi.

Així ho ha rellevat l’acusació popular, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que sí demana l’ingrès a presó de l’exalcalde. Ara es donarà trasllat dels escrits a la Fiscalia, el Ministeri Públic, que encara ha de fer el seu escrit d’execució de sentència. Més endavant, el tribunal que va condemnar Bustos, la sala penal 10 de l’Audiència de Barcelona, decidirà si l’exalcalde ha d’ingressar en un centre penitenciari o no.

Sabadell Lliure de Corrupció ha carregat contra el consistori perquè ha utilitzat “l’excusa” que la Junta de Portaveus municipal no va arribar a un consens. El lletrat contractat per l’Ajuntament s’ha limitat a donar trasllat a l’Audiència de Barcelona de l’acta de la Junta de Portaveus per visualitzar el posicionament de cada grup municipal. L’acusació popular denuncia que el PSC vol evitar la “imatge que membres seus entrin a presó” enlloc de lluitar contra la corrupció i a favor de l’interès municipal. Així també carreguen contra Podem i Ciutadans que es van decantar per “afavorir la impunitat dels delinqüents i ser còmplices de l’actitud mesquina del PSC”.

Cinc peces més pendents

L’acusació popular recorda que Bustos va ser condemnat pel TSJC l’any 2015 per tràfic d’influències en la peça 5 (16 mesos de presó) i l’any passat pel Tribunal del Jurat en la peça 25 del cas, en aquest cas a títol lucratiu. Encara està investigat per cinc peces més del macrocas Mercuri que es troben en fase d’instrucció.

Més informació:

Foto portada: pla americà de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, sortint de la Ciutat de la Justícia el 21 de gener de 2020. Autor: ACN.

Comments are closed.