Pla mitjà picat i per darrere de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i l'exgerent de consorcis del Vallès Occidental Paco Fernández durant l'acceptació de la pena per malversació a l'Audiència de Barcelona, el 15-10-20 (horitzontal).

Paco Fernández esquivarà la presó malgrat ser condemnat a tres anys per malversació

L’exgerent dels consorcis comarcals Paco Fernández esquivarà la presó malgrat ser condemnat a tres anys pels delictes de malversació de fons públics i falsedat documental en l’ús de les targetes corporatives, ja que va defraudar 32.000 euros entre els anys 2011 i 2012. Així ho ha validat el Tribunal del Jurat de l’Audiència Provincial després de demanar-ho la Fiscalia Anticorrupció. La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció presentarà recurs al Tribunal Superior de Justícia. 

La presidenta del Tribunal del Jurat de l’Audiència Provincial de Barcelona ha donat per bo l’acord de conformitat entre la defensa de Paco Fernández i la fiscalia Anticorrupció mitjançant el qual Fernández reconeix el delicte, torna els diners (uns 32.000 euros) i farà treballs socials a canvi de la suspensió de l’entrada a la presó.

La vista de la peça 25bis del cas Mercuri es va celebrar el passat 15 d’octubre. Contra l’acord es van pronunciar les acusacions particulars, el Consell Comarcal, i popular, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. Però la jutgessa ha donat el seu vist i plau a l’acord, que es basa en el reconeixement del delicte a canvi de la suspensió de la presó, segons ha fet conèixer aquest dimecres l’acusació popular.

Pla mitjà, a través d'una pantalla, de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i l'exgerent de consorcis del Vallès Occidental Paco Fernández, a l'Audiència de Barcelona acceptant la pena per malversació, el 15-10-20 (horitzontal).
Pla mitjà, a través d’una pantalla, de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i l’exgerent de consorcis del Vallès Occidental Paco Fernández, a l’Audiència de Barcelona acceptant la pena per malversació, el 15-10-20 (horitzontal).

Fernández serà condemnat a tres anys de presó i sis d’inhabilitació per a càrrec públic. Va defraudar 32.000 euros de diners públics mitjançant l’ús de la targeta de crèdit corporativa per a finalitats personals. A més, es condemna l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i la dirigent socialista Magdalena Gallardo, a títol lucratiu perquè Fernández els va pagar una habitació d’hotel amb diners públics a Sevilla, on van assistir al Congrés Federal del PSOE de l’any 2012. Tant Bustos com Gallardo van tornar els diners durant el procés d’instrucció.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció és molt crítica amb la fiscalia anticorrupció i el seu “preocupant” paper “animant la magistrada a suspendre l’ingrès a la presó”. L’acusació popular presentarà recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la suspensió de l’ingrès a presó perquè considera que “afavoreix la corrupció”. La magistrada suspèn l’entrada a la presó si Fernández no torna a delinquir en cinc anys i fa treballs en benefici de la comunitat durant dos anys participant en un curs sobre ètica en els negocis.

Una altra peça pendent

Fernández està sent investigat, el que abans es deia imputat, en la peça separada 31 del cas Mercuri, que investiga possibles irregularitats en la contractació de diverses persones vinculades al PSC de Manuel Bustos a les institucions comarcals. Se l’investiga per tràfic d’influències, malversació i prevaricació.

Qui és Paco Fernández?

Paco Fernández va estar històricament vinculat a Iniciativa per Catalunya Verds, primer a Polinyà i després a Sabadell. L’any 1999 va formar part de les llistes electorals de l’Entesa per Sabadell que aplegaven també ICV. Durant el primer mandat de Manuel Bustos, va trencar amb l’Entesa i va entrar al govern de Bustos, llavors amb CiU i ERC. L’any 2003, ja presentant-se a les llistes d’ICV-EUiA, va reeditar l’acta de regidor, formant part del govern bustista fins la sortida dels ecosocialistes a meitats de mandat.

Llavors va canviar de partit. Va deixar ICV i es va passar al PSC, on va tenir diversos càrrecs orgànics, entre ells, la Secretaria d’Organització del PSC de Sabadell. Bustos el va portar als consorcis comarcals. Va ser a la vegada gerent del Consorci de Residus, del Consorci de Turisme i del Consorci d’Ocupació.

Un cop va esclatar el cas Mercuri, la tardor de 2012, arran d’una investigació interna del Consorci de Residus va deixar la gerència quan va esclatar l’escàndol de les targetes. Des de llavors està retirat de la vida pública.

Pla mitjà picat i per darrere de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i l’exgerent de consorcis del Vallès Occidental Paco Fernández durant l’acceptació de la pena per malversació a l’Audiència de Barcelona, el 15-10-20 (horitzontal).

Comments are closed.