Marta Morell. Autor: David B.

Morell es quedarà sense grup municipal el 2 de novembre

L’Ajuntament dissoldrà el grup municipal de Podem el proper 2 de novembre, després que els tribunals rebutgin les cautelars presentades per Marta Morell el passat mes de setembre contra la seva expulsió de Podem, avançada per aquest digital al juliol. Morell no pensa renunciar a la seva acta de regidora i seguirà com a tinenta d’alcaldessa del govern presidit per Marta Farrés però perdrà els dos assessors que tenia el seu grup municipal i també la retribució d’uns 3.000 euros mensuals que rebia fins ara el seu grup municipal.

Morell ha informat aquest dijous de la dissolució del grup municipal. Va ser expulsada de Podem a finals de juliol, qui va demanar que dimitís i, si això no succeïa, que es dissolgués el grup municipal perquè ja no representava el partit amb el que s’havia presentat a les eleccions. El secretari municipal va convenir a esperar a resoldre el recurs judicial presentat per Morell però els tribunals van tombar fa 10 dies les mesures cautelars demanades per Morell. Així que ja no cal esperar més i al proper ple, el 2 de novembre, es dissoldrà el grup.

D’aquesta forma, Marta Morell passarà a ser regidora no adscrita i l’Ajuntament es quedarà amb cinc grups (PSC, ERC, Crida, Ciutadans i Junts). Morell no dimitirà. Seguirà com a regidora, i com a tinenta d’alcaldessa del govern de Marta Farrés. Per aquestes tasques té un sou públic d’uns 57.000 euros bruts a l’any. Serà el primer cop a la història recent de la ciutat que l’executiu municipal compti amb una persona no adscrita. Però perdrà els dos assessors de grup que tenia fins ara i també els fons públics que l’Ajuntament paga a cada grup municipal (un fix d’uns 2.500 euros al mes més prop de 500 euros per cada regidors). En total, 3.000 euros que ara l’Ajuntament no transferirà al grup perquè ja no existeix. D’altra banda, deixarà de tenir accés a la Junta de Portaveus, ja que no serà portaveu de cap grup sinó que va per lliure (no ascrit).

Morell: “mai m’he saltat cap acord ni cap estatut del partit”

Morell ha assegurat que ha patit una “indefensió absoluta” en tot el procés intern del seu partit i ha assegurat que ho tornaria a fer tot igual. Ha mantingut que totes les seves decisions des que va ser escollida com a secretària general del partit lila han tingut el beneplàcit de la militància i dels membres del Consell Ciutadà. “Mai m’he saltat cap acord ni cap estatut del partit”, s’ha defensat.

El portaveu de Podem a Sabadell, Antonio Ontiveros. Autor: David B.
El portaveu de Podem a Sabadell, Antonio Ontiveros. Autor: David B.

En la seva declaració davant dels mitjans, la regidora ha estat acompanyada pel portaveu de Podem a Sabadell, Antonio Ontiveros, i el secretari d’Organització i fins ara assessor del grup municipal, Javi Garrido. Els dos han anunciat la seva baixa com a militants del partit, amb una seixantena d’afiliats més, segons Garrido. “Tot el procés ha estat una purga estalinista”, ha dit Ontiveros en relació a la direcció catalana del partit lila. Garrido apunta que “aquesta intromissió de Podem Catalunya debilita Podem a Sabadell”.

Muntarà un partit de cara al 2023?

Morell ha anunciat que seguirà sent política, tant des del govern municipal, com més enllà. “Seguirem organitzades fent política”, ha dit, sense descartar, ni confirmar, presentar-se a les eleccions municipals del 2023 amb una altra marca. Sí ha confirmat que mantindrà a l’exregidora d’EUiA i Guanyem, Marisol Martínez, com a assessora del govern.

Foto portada: Marta Morell, aquest dijous. Autor: David B.