Foto portada: activitats grupals al Gimnàs Municipal, que era un gimnàs.

430.000 euros per tapar el forat financer del Gimnàs Municipal

L’Ajuntament tanca la carpeta del Gimnàs Municipal compensant l’empresa que gestionava la instal·lació amb prop de 430.000 euros. El consistori, durant l’anterior mandat, va prorrogar de forma forçosa la concessió però l’empresa, obligada a seguir, va tenir un forat econòmic important, agreujat per la pandèmia, que l’Ajuntament ha hagut d’anar assumint ara rere any.

L’actual govern ha tancat la instal·lació com a gimnàs i l’ha derivat cap a una cessió al Sabadell Gimnàstic Club a partir de setembre, un cop l’Ajuntament adeqüi les instal·lacions (200.000 euros). Aquest estiu es fan activitats a mode de campus. A partir de setembre el compromís és que, a més de gimnàstica, es facin activitats per a la gent gran com es feia al Gimnàs Municipal.

El model a futur és aquest. Però cal tancar amb el passat. I això s’ha fet al ple d’aquest divendres: compensar, de nou, a l’antiga concessionària per les pèrdues que va tenir i que no entraven dins del risc d’empresa ja que van ser forçat a gestionar el Gimnàs Municipal pel govern municipal des de l’any 2017. El dèficit, any a any, va ser el següent:

  • 2018: 73.000 euros
  • 2019: 89.000 euros.
  • 2020: 101.000 euros.
  • 2021: 164.000 euros.

En aquest temps, el forat als comptes va acostar-se al mig milió d’euros, que l’Ajuntament ha hagut de transferir a l’empresa any rere any.

ERC recuperarà el Gimnàs si governen

La discussió sobre el Gimnàs ha repetit arguments en relació a la polèmica del tancament. El PSC repeteix que no quedava gaire més opció vist el dèficit crònic de la instal·lació i defensen que se segueix mantenint l’ús esportiu i també les activitats.

ERC i la Crida els critiquen per tancar un servei públic. Especialment ERC. El regidor republicà Raúl Garcia Barroso ha sostingut que el govern de Marta Farrés ha generat més dèficit anunciant, a finals de l’any 2020, que volien tancar el gimnàs i provocant “quotes impagades” per part dels socis. El regidor Cortés (PSC) ha sostingut que sense pròrroga forçosa del 2017 “al límit de la llei” l’empresa no hauria tingut dret a cap compensació.

En un altre ordre de coses, ERC ha anunciat que si governen a partir de l’any vinent el Gimnàs Municipal tornarà a obrir. “Ha començat la campanya”, ha dit amb sorna l’alcaldessa, Marta Farrés. En el ple anterior, el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, es va comprometre a aturar el projecte SurfCity si era el proper alcalde de Sabadell.

Foto portada: activitats grupals al Gimnàs Municipal, que era un gimnàs.