Foto portada: l'aparcament de l'Eix Macià. Autor: M.Centella.

Solució “provisional” per reduir la pols i el soroll a l’aparcament de l’Eix Macià

L’Ajuntament es compromet a donar una solució “provisional” al macroaparcament de terra de l’Eix Macià. Causa molèsties pel soroll però sobretot per la pols. Ja fa cinc anys que el Síndic Municipal de Greuges va exhortar el govern municipal a fer alguna una cosa. Ara l’Associació de Veïns de la Concòrdia ha demanat actuacions al ple municipal.

Malgrat que la primera proposta de l’entitat veïnal era directament tancar l’espai, el principal aparcament a cel obert i gratuït no només a la zona sinó a tota la ciutat, finalment han incorporat alguns suggeriments dels grups municipals. Van en la línia de condicionar l’espai fins que hi passi el que hagi de passar. El que hagi de passar abans es deia Centre de Fires i Convencions, després Ciutat de la Música i ara el pla del govern és portar-hi per una banda el nou edifici judicial que hauria de construir la Generalitat i per l’altra construir un nou edifici que fusioni totes les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional. L’espai que quedés lliure seria una zona verda. Hi hauria aparcament (però ja de pagament).

“No cal ser molt pessimista per veure que aquest pla no el veurem fet almenys en la propera dècada”, ha assegurat el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, qui demana solucions decents ara malgrat siguin provisionals. En una línia similar s’ha pronunciat Nani Valero, de la Crida. “En el mentrestant l’Ajuntament no es pot inhibir”, ha assegurat. I és que la pols i el soroll “afecten la vida quotidiana dels veïns”, ha reconegut Glòria Llobet (ERC).

El macroaparcament porta funcionant camí dels 30 anys. Els veïns es queixen de forma reiterada de l’alt trànsit que genera, la pols que aixeca i el soroll. Així el membre de l’AA.VV Concòrdia Francesc Portalés ha recordat que ja fa cinc anys el Síndic Municipal de Greuges va demanar una actuació a la zona.

A què es compromet el govern?

La moció s’ha aprovat per unanimitat. Segons han revelat tant la regidora de Desenvolupament Urbà (abans Urbanisme), Mar Molina (PSC), i la tinenta d’alcaldessa Marta Morell (Podem), el pressupost del 2021 inclou una partida de 25.000 euros per actuar a la zona. Objectiu: “mitigar les molèsties”, diu Molina. Sent així, es tancaran els dos actuals accessos, a les cantonades entre la Via Augusta amb Paraires i la Via Augusta amb Lluis Companys. Se n’obrirà un de nou al mig de la Via Augusta amb una base pavimentada i sentit d’entrada i sortida. S’instal·larà un limitador d’alçada per evitar l’entrada de camions o vehicles pesants (amb pilones extraïbles per facilitar l’entrada per exemple del circ quan toqui), i es tancarà la part més propera a l’Eix Macià (la que té més desnivell) per impedir-hi aparcar i evitar problemes com el que va passar fa algunes setmanes, quan un cotxe va caure pel barranc.

Tant Molina com Morell han reiterat que el solar no estarà del tot acondicionat fins que no hi puguin haver els equipaments però que l’actuació és un “primer pas” per “mitigar” els problemes que denuncien els veïns.

Més informació:

Foto portada: l’aparcament de l’Eix Macià. Autor: cedida.

Comments are closed.