Foto portada: la sala de plens, durant la sessió. Autor: David Jiiménez.

Aprovada de forma definitiva l’Ordenança de Civisme

Després d’un llarguíssim periple previ i d’un any entre l’aprovació inicial i la final, l’Ordenança Municipal de Civisme ha estat aprovada aquest dilluns al ple. Ho ha fet amb certa facilitat, ja que només la Crida i Vox hi han votat en contra.

La Crida ha liderat l’oposició a aquesta normativa des de l’inici. Bona part del debat ha girat al voltant d’aquest grup. I és que el tinent d’alcaldessa de Seguretat, Adrián Hernández, pràcticament ha desgranat una per una les al·legacions que ha acceptat a l’entorn de la formació anticapitalista. El seu regidor Oriol Rifer considera i així el text obre la porta a una actuació arbitrària de l’alcalde de torn o dels agents de la Policia Municipal per exemple pel que fa al consum d’alcohol a la via pública o les actuacions culturals i esportives espontànies.

“Ens preocupa que s’aprovi una ordenança que faciliti una deriva autoritària i es prenguin decisions arbitràries”, ha assegurat Rifer.

El tinent d’alcaldessa de Seguretat, Adrián Hernández, ha assegurat que la finalitat de l’ordenança és lluitar especialment contra les molèsties del soroll, i donar més instruments per facilitar la convivència. Hernández ha fet especial èmfasi en un concepte: “ordenança molt participada”. El text ha sortit endavant amb facilitat, ja que ha tingut el vot favorable del PSC i Junts, el govern, però també han aconseguit les abstencions d’ERC i Sabadell En Comú Podem i PP.

Concentració contra la nova ordenança, a la plaça Sant Roc. Autor: David Jiménez.
Concentració contra la nova ordenança, a la plaça Sant Roc. Autor: David Jiménez.

La Crida ha votat en contra, com també Vox. En el cas de la formació d’extrema dreta, critiquen que s’hagi acceptat una al·legació que consolida l’ús preferent del català, quan els tribunals han tombat aquesta preferència en els darrers anys. El regidor César Gil ha assegurat que l’ordenança, en conseqüència, és inconstitucional.

En resum: 16 vots a favor; cinc abstencions i cinc vots en contra.

Foto portada: la sala de plens, durant la sessió. Autor: David Jiiménez.

One Comment

  1. Pingback: 'El ple crític'. Sessió aquàtica amb calamarsa

Leave a Comment