Foto portada: el ple, de nou telemàtic.

Aprovat el nou contracte del Servei d’Atenció Domiciliària per al bienni 22-23

L’Ajuntament dedicarà 12,53 milions d’euros entre 2022 i 2023 al Servei d’Atenció Domiciliària, que compta amb 1.300 usuaris i 276 treballadors. El nou contracte creixerà un 13,7 per cent per adequar les condicions laborals de la plantilla al nou conveni col·lectiu del sector.

El punt que s’ha discutit al ple són els plecs de clàusules. Un cop aprovats, es farà la licitació del nou contracte i s’escollirà l’empresa que gestionarà el SAD. L’actual contracte és vigent des de l’any 2017 i va ser aprovat per l’anterior govern. Ara l’import creixerà un 13,7 per cent. La majoria de l’increment anirà a millorar les condicions salarials de la plantilla, ja que s’ha d’adaptar al nou conveni col·lectiu.

Segons l’Ajuntament, el nou plec també incrementa un 25 per cent el cost hora del Servei d’Ajut a la Llar en horari nocturn i festiu, s’afegeix un “petit” increment a cobrir l’augment de la despesa en Equips de Protecció Individual derivat de la pandèmia, s’incorporen perfils professionals com terapeuta ocupacional i diplomat d’infermeria i es farà una prova pilot per fer grups de proximitat.

Ara es licitarà el nou contracte, que es portarà a concurs. La nova empresa es farà càrrec de la gestió a partir de gener de l’any 2022 fins desembre de 2023, podent-se prorrogar per dos anys més fins a finals de l’any 2025. El Servei d’Atenció Domiciliària, el SAD, té com a objectiu contribuir a que les persones amb dependència puguin seguir vivint a casa seva. La plantilla té 276 persones, segons l’Ajuntament, i es dona servei a 1.300 usuaris.

21 vots a favor, tres en contra, tres abstencions

El plec de clàusules ha sortit endavant amb 21 vots a favor (PSC, ERC, Junts i Podem), tres abstencions de Ciutadans i tres vots en contra de la Crida.

Foto portada: el ple, de nou telemàtic.