Homenatge a Carme Valero i acte per donar a conèixer el nou nom de la Pista Coberta, dedicat a l'atleta. Autora: David Jiménez.

Carme Valero rebrà la Medalla al mèrit esportiu a títol pòstum

El ple municipal ha iniciat per unanimitat els tràmits per concedir la Medalla de la Ciutat al mèrit esportiu a títol pòstum a l’atleta Carme Valero, que va morir el passat 1 de gener. D’altra banda, el consistori ha aprovat el canvi de nom de la Pista Coberta, que ara es diu Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya – Carme Valero Omedes.

El plenari ha començat els tràmits per concedir a Valero la Medalla al mèrit esportiu a títol pòstum. L’expedient arrenca amb la unanimitat dels set grups municipals, la família de Valero, la Federació Catalana d’Atletisme i la Joventut Atlètica Sabadell.

Valero va ser dues vegades campiona del món de cros, els anys 1976 i 1977. Va ser també medalla de bronze al 1975. Valero va ser la primera dona atleta espanyola en participar en uns Jocs Olímpics, a Montreal (1976). Va ser internacional durant una vintena d’ocasions, a més de plusmarquista estatal en 800, 1.500, 3.000 i 5.000 metres llistos. Un cop retirada va ser directiva de la Federació Espanyola d’Atletisme i va ser vicepresidenta del CN Sabadell. El Consejo Superior de Deportes la va reconèixer quatre vegades com a millor atleta espanyola. L’any 2003 va rebre la Medalla de l’Esport de la Generalitat. També va guanyar en quatre ocasions el premi a la millor esportista de Sabadell (1973, 1975, 1976 i 1977). Per tot plegat, l’Associació Espanyola d’Estadístics d’Atletisme la va considerar la millor atleta espanyola del segle XX.

Informació relacionada:

Foto portada: acte d’homenatge a Carme Valero a la pista coberta d’atletisme, el passat mes de febrer. Autor: David Jiménez.