Foto portada: el solar on s'ha de fer l'institut Arraona, a Can Llong, en una imatge d'arxiu. Autor: David B.

Cedit de nou el solar que ha d’acollir l’edifici de l’institut Arraona

L’Ajuntament ha cedit de nou al departament d’Ensenyament de la Generalitat el solar que algun dia ha d’acollir l’edifici de l’institut Arraona al barri de Can Llong, en barracons des de fa una dècada. L’any 2018 ja es va cedir. Però han passat cinc anys i cal fer-ho de nou per evitar-ne la caducitat. A més, hi ha canvis: la Generalitat ha renunciat a 600 dels 9.700 metres quadrats perquè estan afectats per ADIF, ja que té la via del tren molt a prop. En tot cas l’operació no hauria de canviar els calendaris, que són més que incerts.

El govern català ha renunciat a una parcel·la de 600 metres quadrats de sol perquè estan afectats per les servituds de les vies d’ADIF, que passen per la zona. L’oposició ha preguntat què passarà ara amb els terrenys. També volen saber si s’altera el calendari d’obres.

El tinent d’alcaldessa Eloi Cortés ha assegurat que el conveni està prorrogat i que la renúncia només afecta a 600 dels metres quadrats. No arriba al 10 per cent del total. Per tant, no afectaria el calendari, que depèn de la Generalitat. “Es fa difícil de concretar”, ha convingut.

“Cada cop que han plantejat un calendari l’han canviat. El que ara sabem és que el Pla econòmic d’actuacions de la Generalitat diu que hi ha diners per a l’institut Arraona l’any 2025”. Es preveu una reunió en les properes setmanes entre l’Ajuntament i la Generalitat.

La votació ha sortit endavant amb els vots favorables de tots els partits excepte Junts i Vox, que s’han abstingut.

Foto portada: el solar on s’ha de fer l’institut Arraona, a Can Llong, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.