Foto portada: obres de construcció del nou pavelló Oest, la principal inversió municipal aquest mandat. Autor: J.R.

Govern i oposició xoquen pel Pla d’Actuació Municipal: s’ha complert o no?

El govern municipal assegura que ha complert el 90 per cent del previst pel Pla d’Actuació Municipal, el PAM, aprovat al febrer de l’any 2021, un any i mig després de començar el mandat. El regidor Eloi Cortés, que fa tot sovint les funcions de portaveu de l’executiu municipal, assegura que els resultats són satisfactoris. L’oposició ja va criticar la desídia governamental quan es va aprovar i ara ha tornat a treure valor al document i als càlculs del govern perquè els criteris són tan amplis que ningú sap a ciència certa si s’han complert o no.

Cortés ha explicat al ple que el PAM es va dissenyar després de la pandèmia i que el compliment dels resultats es tenen en compte fins el 31 de desembre de 2022, és a dir un any i 10 mesos després de la seva aprovació. Sent això, el 90 per cent del PAM s’ha dut a terme o es durà a terme en els propers mesos. Són 1.086 actuacions previstes, de les quals només s’han descartat el 3 per cent de les actuacions mentre que el 6 per cent estan pendents. La resta s’ha acomplert o es farà en breu. S’han fet gairebé un miler d’actuacions. “Ha estat un mandat complicat però la valoració és molt positiva”, assegura Cortés, en relació a la pandèmia del coronavirus, la inflació i la crisi energètica agreujada per la guerra d’Ucraïna.

El portaveu de Junts per Sabadell, Lluis Matas, soci prioritari del govern de Marta Farrés, ha seguit en la línia optimista del govern. La tinenta d’alcaldessa Marta Morell no ha parlat perquè no ha assistit a la sessió. Està tornant d’un viatge oficial als campaments de refugiats sahrauís organitzat pel Fons Català de Cooperació.

L’oposició no ho veu tan clar

Els partits opositors no han estat tan benèvols. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha reiterat arguments respecte al 2021. “Ja llavors vam dir que perdíem una oportunitat i no es va voler aprofitar per fer un pla més representatiu i ambiciós”. Una part de l’actuació municipal va de “l’herència” del govern anterior i una part “minsa i petita” és de l’actual executiu, en la quan no s’hi senten gens reflectits. Fernàndez ha criticat la poca execució de les inversions que es presenten. “Hem tingut un mandat amb molts titulars, moltes presentacions i molts renders però poques accions per als nostres ciutadans”, ha insistit.

La regidora de la Crida Anna Lara ha tingut una lectura “pessimista”. “Al PAM li faltaven indicadors. Vostès estan satisfets amb el xec comerç, amb 1,6 milions i només es van injecta mig milió d’euros als comerços. Compten l’acció com executada quan no van arribar a l’objectiu. Tot per dir que el 90 per cent està executat quan no és així”. Per la seva part, el nou portaveu de Cs, José Luis Fernández, ha recordat que en el seu moment ja van avisar que el document estava carregat de “bones intencions”, amb poca concreció i sense calendari. “Així podem dir que hem complert o que ho hem complert”, ha insistit. “De debò pensen que han fet un eix ciclable del nord al sud de la ciutat?”, s’ha preguntat.

Més informació:

Foto portada: obres de construcció del nou pavelló Oest, la principal inversió municipal aquest mandat. Autor: J.R.

Comments are closed.