La T-10 de la TUS tindrà un descompte el 30%; la T-Mes i la T-Jove, un 50%

Viatjar en autobús costarà entre un 30 i un 50 per cent menys del que costa ara després de les vacances d’agost, segons ha aprovat el ple municipal. Els descomptes van en la línia del que dicta l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i queden lluny del 100 per cent de RENFE. S’aplicaran entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre d’aquest mateix any.

La mesura s’ha aprovat després del segon anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en relació a la gratuïtat dels títols de Rodalies i Regionals de RENFE entre setembre i desembre. L’Autoritat del Transport Metropolità, que gestiona els títols integrals, arribarà a un màxim del 50 per cent de descompte. Els títols propis de la TUS quedaran reduïts en aquest percentatge.

Què costaran els títols de la TUS?

La T-10 tindrà un descompte del 30 per cent i la T-Mes i la T-Jove en un 50 per cent. Els títols especials s’hauran de comprar a partir de l’1 de setembre i es podran gastar fins a mitjans de gener de l’any 2023. El bitllet individual quedarà igual.

Crítiques al “bolet” de Pedro Sánchez a la RENFE

La mesura impulsada pel govern central no acaba de convèncer. “És un bolet limitat a quatre mesos”, ha criticat el regidor de la Crida Lluis Perarnau, favorable a la gratuïtat perquè “igual que tenim la sanitat pública i és un servei valorat podríem tenir el transport gratuït”. Hi discrepa Cs. “El gratis total no ens agrada perquè acaba sent contraproduent”, indica el regidor de Cs José Luis Fernández. El portaveu de Junts, Lluis Matas, ha qualificat la mesura de “pedaç”.

“Augurem un col·lapse total de Rodalies al setembre i reivindiquem que solucionin els problemes de debò, la manca d’inversió a Catalunya, i no a cop de pedaços. No obstant, a Sabadell no ens podem quedar enrere i hem d’aplicar els mateixos descomptes de l’ATM”.

Malgrat les crítiques, el punt s’ha aprovat per unanimitat.

Foto portada: autobús elèctric circulant per la Rambla. Autor: David B.

Comments are closed.